301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Şubat 2021 - Çarşamba 12:49 Bu haber 422 kez okundu
 
Şifrelenmiş olan loT cihazların güvenliği için 5 önemli adım
Şifrelenmiş olan loT cihazların güvenliği için 5 önemli adım
TEKNOLOJİ Haberi


2025 YILINA KADAR YAKLAŞIK 42 MİLYAR ADET IOT CİHAZIN OLMASI BEKLENİYOR. %98’İ ŞİFRELENMEMİŞ OLAN IOT CİHAZLARDAKİ VERİ GÜVENLİĞİ İÇİN 5 ÖNEMLİ ADIM!

Kamu kuruluşlarından sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde IoT cihaz kullanımı artmaya devam ediyor. 2025 yılına kadar yaklaşık 42 milyar bağlı IoT cihazın olabileceğini aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, yaklaşık olarak %98’inin şifrelenmediği IoT cihazlarda veri güvenliğini sağlamak için atılması gereken 5 adımı sıralıyor.

 

Günümüzde IoT cihazları, makine öğreniminden akıllı sensörlere kadar birçok alanda şirketlere kolaylık sağlıyor. Müşteri deneyimini geliştirmek, daha iyi iş kararı almak ve genel iş süreçlerini kontrol etmek isteyen şirketler günden güne yapay zekayla birleştirilmiş IoT cihazlarına alan açmaya devam ederken, yapılan araştırmalar IoT cihazlarının %98'inin şifrelenmemiş olduğunu ve bu durumun ağdaki kişisel verileri açığa çıkardığını gösteriyor. 2025 yılına kadar yaklaşık 42 milyar bağlı IoT cihazın olabileceğini belirten Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, böyle bir artıştan yararlanmak isteyen siber saldırganlara karşı uyarılarda bulunuyor.

 

IoT Cihazlarındaki Veriler Dark Web Üzerinde Satışa Çıkıyor

Evlerdeki akıllı cihazlar ya da şirketlerde bulunan ve online bağlantılarla kullanılan birçok ürün kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlıyor. Öyle ki kullanımı gittikçe artan bu cihazların sayısı ise ciddi artış gösteriyor ve 2025 yılına kadar 42 milyar adete ulaşması bekleniyor. Ancak siber güvenlik çözümleri ilerlemiş olsa da IoT cihazları için bu durum farklılık gösterebiliyor. Sahip olunan IoT cihazların çoğunda son güncellemeler ve gelişmiş siber tehditlere karşı savunma mekanizması bulunmadığını ve tamamına yakının şifrelenemediğini aktaran Serap Günal, hackerlerin IoT cihazlar üzerinde şifrelenmemiş ağ trafiğini dinleme, kişisel veya gizli bilgileri toplama ve ardından bu verileri Dark Web üzerinden kar amacıyla kullanma girişimlerinde bulanabileceğine dikkat çekerken veri hırsızlığından korunmak için yapılması gerekenleri 5 adımda sıralıyor.

 

5 Adımda IoT Cihazlarının Güvenliği

Siberasist Genel Müdürü Serap Günal hem kişisel hem de şirket verilerinin hackerlerin ellerine geçmesini önlemek isteyen kullanıcılara 5 önemli güvenlik tavsiyesinde bulunuyor.

 

1. IoT cihazınızın güvenirliğini kontrol edin. IoT cihazları satın almadan önce cihazın internete nasıl bağlandığını, hangi verilere erişebildiğini, elde ettiği verileri nerede sakladığını ve hangi koşullar altında bu verileri kullandığını kontrol edin.

 

2. Gizlilik ve güvenlik seviyelerini artırın. Varsayılan şifreleri, eşsiz ve karmaşık bir şifre ile değiştirin. Kablosuz yönlendiriciler de dahil olmak üzere tüm cihazlar için güçlü şifreler kullanın.

 

3. Ayrı ağ bağlantılarında kullanın. IoT cihazlarınızı mümkünse ayrı bir ağda kullanın. Bu durum saldırı gerçekleştiren hackerlerin diğer ağlara sızmasını engelleyecektir.

4. Cihazlarınızı güncelleyin. Evin içerisindeki cihazların güvenlik durumu, kimler tarafından kullanıldığı, yazılımın üretici tarafından düzenli bir şekilde güncellenip güncellenmediği ve en önemlisi de ne sıklıkla saldırıya uğradığı konularında güncel kalın.

 

5. Gelişmiş çözümler kullanın. Tüm cihazlarınız için zararlı yazılımları, kimlik avı ve saldırı girişimlerini tespit edip engelleyecek bir güvenlik çözümü kullanın.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Şifrelenmiş, olan, loT, cihazların, güvenliği, için, 5, önemli, adım,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı