301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
06 Aralık 2023 - Çarşamba 21:34 Bu haber 235 kez okundu
 
“SİNEMADAN SİYASETE TARİHTEN SAYFALAR” KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI
“SİNEMADAN SİYASETE TARİHTEN SAYFALAR” KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI
KÜLTÜR SANAT Haberi


Hatay’da yaşayan ve uzun yıllar İnsan Hakları Derneği İskenderun Şubesinin Başkanlığ’ını yapmış olan Sadullah Çağlar’ın “Sinemadan Siyasete Tarihten Sayfalar” kitabı yayınlandı.

Aratos dergisi ayrı basım kitaplar yayımlamayı sürdürüyor. Şu ana kadar 70 kadar kitabı kültür yaşamına kazandıran Aratos Yayınları, aralarında şiir, öykü ve romanlarında yer aldığı kitaplar daha çok Tarsus’un kent tarihi ve kültürü üzerine araştırma kitaplarından oluşuyor.

Edinilen bilgiye göre, Aratos Yayınları, son olarak ise Sadullah Çağlar’ın “Sinemadan Siyasete Tarihten Sayfalar” kitabı, onun İskenderun Ses gazetesinde sinemadan, edebiyata, tarihten, sanata, siyasetten, felsefeye kadar gündelik yaşamın kavram ile sorunlarına dair düşüncelerinin yer aldığı makalelerden oluşuyor.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, Sadullah Çağlar’ın “Sinemadan Siyasete Tarihten Sayfalar” kitabına yazdığı sunuş yazısında şunları paylaşmış, “Sinemadan Siyasete Tarihten Sayfalar’ kitabı, Sadullah Çağlar’ın İskenderun’da çıkan yerel SES gazetesinde yayımlanan haftalık köşe yazılarından oluşuyor.

Bu yazılar aynı zamanda bir kent belleği olarak da algılanabilir. Önemli bir ölümü 1940-1980 arası döneme ait yazıların, bu zaman aralığında yaşamış kuşaklar için bir hatırlatma, gençler için de öğretici olduğu kadar da keyifli makaleler olduğunu belirmek gerek.

Sadullah Çağlar, bir insan hakları savunucusu olduğu kadar aynı zamanda bir sinema tutkunu. Bu konuda iyi bir arşiv ve hafızaya sahip.

Yazılarında ülkemiz sinemasından Amerikan sinemasına, Mısır sinemasından Hint sinemasına kadar çeşitli ülke sinemalarının hafızalarda yer eden filmleri, film kahramanı oyuncuları hem kişisel yaşamları hem de sinema filmlerindeki oynadıkları rolleri üzerine keyifli anılardan oluşan yazılar yer alıyor.

Yine ülkemizin yetiştirdiği önemli sanat ve siyaset insanları ile kendi yaşadığı coğrafyanın değerlerine de yer ayrılmış.

Kitapta Türkiye ve dünya siyasi tarihinde rol oynayan önemli kişiler, olaylar ve savaşlara dair makaleler yer alıyor. Bu yanıyla bir tarih belleği de sunuyor.

Sanatın iyileştirici gücü onda kendini sinemayla göstermiş.”

Uğur Pişmanlık kitaba ilişkin yaptığı açıklamada, yeni kitaplar yayınlamayı sürdüreceklerini belirterek, “Aratos dergisi olarak oldukça zengin bir yayın çeşidimiz oluştu. Derginin ekinde Aratos Kültür Dizi olarak başladığımız ayrı basım kitap yayınlarıyla hem bölgenin hem de Tarsus’un kültür yaşamına çok sayıda kitap kazandırdık.

Son olarak ise Sadullah Çağlar’ın ‘Sinemadan Siyasete Tarihten Sayfalar’ kitabını yayınladık.

Aratos olarak böyle değerli çalışmaları yayınlamak bizim için çok değerlidir.” diye konuştu.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , , “SİNEMADAN, SİYASETE, TARİHTEN, SAYFALAR”, KİTABI, ARATOS, YAYINLARI’NDAN, ÇIKTI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı