301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Mayıs 2024 - Pazar 22:38 Bu haber 610 kez okundu
 
Sokak hayvanlarının uyutulmasına izin vermeyeceğiz.
Sokak hayvanlarının uyutulmasına izin vermeyeceğiz.
GÜNDEM Haberi


Sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasa teklifine karşı çıkan hayvanseverler, Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi. “Sokak hayvanlarının uyutulmasına izin vermeyeceğiz. Önce bizi uyutsunlar” diyen hayvanseverler, yasanın geri çekilmesini istedi ve geri çekilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

 

Sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasa teklifine karşı çıkan hayvanseverler, hayvanlarıyla birlikte geldikleri Atatürk Parkı’nda bir açıklama yaptı. Hayvanseverler, yapılmak istenenin uyutmak değil, öldürmek olduğunu ileri sürerek, "Sokak hayvanlarının uyutulmasına izin vermeyeceğiz. Önce bizi uyutsunlar" diyerek yasanın geri çekilmesini istedi ve yasa geri çekilene kadar sokakta olacaklarını ve eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Adana Ekoloji Platformu'nun çağrısıyla Atatürk Parkı’nda toplanan hayvanseverler, ellerinde hayvanlara yaşam hakkı isteyen pankartlarla toplantıya katıldı. Yaşam hakkının vazgeçilmez ve dokunulmaz bir hak olduğunu belirten hayvanseverler, herkesin üzerine düşen görevi yapmasını ve hayvanların yaşam hakkına dokunulmamasını istedi.

Toplantıda grup adına açıklamayı Adana Ekoloji Platformu Sözcüsü Gamze Aktaş yaptı. Aktaş, TBMM komisyonunda görüşülmeye başlanan yasa tasarısının, sokakta yaşayan hayvanların toplanıp, öldürülmesini öngördüğünü belirterek, "Bu durum açık bir yaşam hakkı ihlalidir. Türcülüğün ırkçılıktan farkı yoktur. Tüm canlılar yaşam hakkına sahiptir. Sokak köpeklerini tamamen ortadan kaldırmak için yıllardır akla ve vicdana aykırı, kirli bir kampanya sürdürüldüğünü biliyoruz. 2000'li yılların ortalarından bu yana sokakta yaşayan hayvanları toplamak, hapsetmek ve öldürmek için şimdi, bu ırkçı ve ölümcül kampanyalarını gerçeğe dönüştürmek istiyorlar. İktidar partisinin grup toplantısında “bitirin artık bu işi” talimatının verildiğini hatırlıyoruz" dedi.

Yıllardır 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun "kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat" ilkesini temel alan 6. maddesini delmek isteyenlerle mücadele ettiklerini aktaran Aktaş, “Hayvanların haklarını korumakla yükümlü olanlar onları korumak yerine öldürmeyi hedefleyerek suç işliyor. Halkın oyları ile seçilmişler halkı kutuplaştırmaya ve halkın dengesini bozmaya çalışıyor. Provokasyon ve dezenformasyonla köpekleri ve yaşam savunucularını canavarlaştıran ama bir türlü kapatılmayan sözde dernekler de, adeta sözcülük yapıyor” ifadelerini kullandı.

 

Yerel yönetimleri görevlerini yerine getirmemekle suçlayan Aktaş, "20 yıldır kanunda yer alan yükümlülüklerini yerine getirmeyen, yani hayvanları kısırlaştırmayan, besleme, bakım ve rehabilitasyonlarını yapmayan, onları başka ilçelere, ormanlara, çöplüklere atan ve popülasyonun artmasına sebep olan belediyelerin suçunu köpeklere atamazsınız. Hissiz birer eşyaymış gibi, hayvanların kataloglardan, internetten, merdivenaltından yasal ve yasadışı üretimine, satışına ve ticaretine izin verip hayvan terk etme fiillerine caydırıcı cezalar getirmeyen yasa yapıcıların sorumluluğunu köpeklere yıkamazsınız.” dedi.

Aktaş, belediyelerin katliam planı olarak tanımladığı yasa tasarısına karşı olduklarını açık şekilde beyan etmelerini istedi. "Yerel yönetimler bölgemizdeki hayvanların korunması, beslenmesi, doğal ortamlarında, yani sokaklarda, insanlarla, bizlerle rahatça yaşamlarını sürdürebilecekleri şartları sağlayacak çalışmaları yapmak zorundalar. Yıllardır yapılması gereken tek şey kısırlaştırıp, aşılatıp, yaşatmakken ilk bütçe kesintisi her zaman ölüm kampları barınaklar oluyor. Belediyelerin sözde yüklü borçlarının cezasını her zaman olduğu gibi hayvanlar çekiyor. Bugün bu katliam yasasının çıkmasının tek sebebi görevini yapmayan belediyelerdir" ifadelerini kullandı.

Sokaktaki canları asla bırakmayacaklarını anlatan Aktaş, "Bizler, hayvanlarla 12 bin yıldır devam eden ortak yaşamımızı korumaya kararlıyız. Sokaktaki her bir canı canımız pahasına savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Hayvanlarla birlikte sokakta özgürce yaşamaya devam edeceğiz. Tüm hayvanseverlerle, doğa severlerle, bütün platformlarla birlikte hayvan cinayetlerinin başlatılmak istenmesine bugün burada "Dur" dediğimiz gibi her gün her alanda, sonucu ne olursa olsun mücadele etmeye yılmadan devam edeceğiz."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Sokak, hayvanlarının, uyutulmasına, izin, vermeyeceğiz., ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı