301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Kasım 2021 - Çarşamba 19:26 Bu haber 427 kez okundu
 
“SOKAKLAR SORUN DEĞİL ÇÖZÜMDÜR!”
“SOKAKLAR SORUN DEĞİL ÇÖZÜMDÜR!”
AKTUALİTE Haberi


Tarsus Kent Konseyi bu hafta yeni bir etkinliğe daha imza atıyor. Seyyar satıcısından, işportacıya kadar çeşitli işler yaparak geçimlerini sağlayan insanları ve doğrudan tüketici ile kent yaşamını ilgilendiren bir konuda etkinlik planlayan Tarsus Kent Konseyi, sokak ekonomisini konu alan bir konferans düzenledi. 19 Kasım 2021 Cuma günü saat 14.00’te Güner Baykal Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “Sokaklar Sorun Değil Çözümdür!” adıyla düzenlenen etkinliğin sloganı ise “Sokak Ekonomisinde Üretici ile Tüketici Buluşur!”.

Edinilen bilgiye göre, “Sokaklar Sorun Değil Çözümdür!” başlıklı etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı, Sosyal Projeler Şube Müdürlüğün’nden uzman ve danışman olan Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı İzmir Kent Konseyi’nden uzman ve danışmanlık yapan Dr. Osman Sirkeci konuşmacı olarak yer alacaklar.

Yapılan açıklamada, kent ekonomisi içerisinde fabrika, atölye, esnaflık gibi çeşitli üretim süreçleri ile ticaretin dışında bir de tüketiciyi de doğrudan ilgilendiren bir sokak ekonomisi olduğu ifade edilerek, “Sokak Ekonomisi; Sokak, kaldırım, meydanlar gibi kamuya açık alanlarda sabit bir mekâna bağlı kalmaksızın, durarak veya yürüyerek mikro ölçekli ticari, sanatsal mal ve hizmet sunumudur. İktisadi ve sosyal fayda üretir. Bedensel ve zihinsel faaliyetlerdir. İzin gerektiren veya gerektirmeyen, kayıtlı veya kayıtdışı etkinliklerdir. Sınırlı düzeyde eğitim, bilgi ve beceri gerektirmekle birlikte teknolojik yeniliklere uyumlu işlerdir. Dünya genelinde 2 milyar kişinin sosyal paylaşım ve dayanışma özü yüksek sokak ekonomisinde çalıştığı tahmin edilmektedir. Sokak Ekonomisinde Üretici ile Tüketici Buluşur! Sokak Ekonomisi Küçük Üreticiyi Aracıdan-Tefeciden Korur! Sokak Ekonomisi Yoksulu Enflasyon Canavarından Kurtarır! Sokak Ekonomisi Ekonomiyi Enflasyona Karşı Korur! Sokak Ekonomisi Fiyat Artışının Firenler! Sokaklar Sorun Değil Çözümdür! Sokaklar Girişimciliğin Fidanlığıdır! Sokaklar Demokrasinin Beşiğidir! Sokak Ekonomisinin Motivizyonu Sosyal Paylaşım ve Dayanışmadır! Sokak Ekonomisinde 6,5 Milyon kişiye İstihdam! Küresel Ekonomiye 30 Trilyon Dolar Katma Değer! Ulusal Ekonomiye 370 Milyar Katma Değer!” denildi.

Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok, konuya ilişkin olarak, sokak ekonomisine dair bilgilendirme amaçlı düzenlediğimiz konferansa alanlarında uzman iki değerli akademisyeni İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden davet ettiklerini belirterek, “Bugün üretici ve tüketicinin ekonomik olarak bir dayanışma içinde olmasının sokak ekonomisiyle doğrudan ilişkilidir. Davetimiz üzerine konferansta bizleri bilgilendirecek olan değerli Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu ile Dr. Osman Sirkeci hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

Tarsus Kent Konseyi olarak bu etkinlikte, üretici, tüketici ve yerel yönetim üçlüsünü ilgilendiren bu konunun da Tarsus’ta gündeme alınması, Tarsus Belediye’nin ilgili kurumlarla ilişkiye geçerek sokak ekonomisi üzerinde çalışma yapmasını arzuluyoruz.

Tüm toplumu ve kent yaşamını ilgilendiren sokak ekonomisine dair düzenlediğimiz konferansa ilgili kuruluşları, Tarsus halkını davet ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “SOKAKLAR, SORUN, DEĞİL, ÇÖZÜMDÜR!”, , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı