301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Mayıs 2022 - Pazar 22:51 Bu haber 402 kez okundu
 
“Sorunların çözümünde Basının önemi büyük”
“Sorunların çözümünde Basının önemi büyük”
AKTUALİTE Haberi


Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Suseven; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti. Suseven; gündeme dair partisinin görüşlerini dile getirirken; “Sorunların çözümünde Basının önemi büyük” dedi.

 Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Suseven; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti. Suseven; gündeme dair partisinin görüşlerini dile getirirken; Türkiye’nin sorunları ve Vatan Partisi’nin çözüm önerilerini ifade etti.

Vatan Partisi İl Başkanı Suseven; ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini belirterek; parti olarak sorunların çözümü noktasında yapıcı önerilerde bulunduklarını, Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir devlet olduğunu, bu sorunların üstesinden gelebilecek güce sahip olduğunu söyledi.

Yerel basının özellikle son yayınlanan genelgeyle birlikte sıkıntılı bir sürece girdiğine kendilerinin de şahit olduğunu dile getiren Suseven; demokrasilerde basının çok önemli bir görevi bulunduğunu, halkın sesi-kulağı ve gözü olduğunu, vatandaşla yöneticiler arasında köprü görevi gördüğünü belirtti.

Başkan Suseven; Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın katılımlarıyla 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 13.00’te; Seyhan Belediyesi Selman-ı Pak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecekleri İl Kurultayı’na, Başkan Cafer Esendemir’i davet etti.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Biz her gelen konuğumuza eşit mesafedeyiz. Bu ziyaretleri önemsiyoruz. En azından ilk ağızdan basının sorunlarını aktarabilme fırsatı buluyoruz.

Ekonomik sorunların yanı sıra basın çalışanları, görevlerini yerine getirirken sorun yaşıyor. Bazı engellemelere maruz kalıyor. Basın özgürlüğü önündeki engellerin aşılması noktasında; toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyacımız var.

Ekonomideki gerilemenin yansıması olarak; maliyet artışları sektörün belini büktü. Makine parkı, kağıt, dağıtım vb. diğer girdiler dövize bağlı olarak astronomik derecede arttı. Diğer girdilerdeki artışla beraber; Anadolu’da bir çok gazete kapanmak zorunda kaldı.

Basındaki daralma, evine ekmek götürme derdinde olan meslektaşlarımızı zor durumda bıraktı. Son yayınlanan genelgeyle birlikte kamuya getirilen ilan-reklam tasarruf tedbirleri de gelirlerdeki düşüşü artırdı. Tasarruf Tedbirlerinin basınla ilgili bölümlerinin kaldırılması veya iyileştirilmesi noktasında gerekli girişimlerde bulunduk ancak bir sonuç alamadık” dedi.

Ziyarette Vatan Partisi MYK Üyesi ve İl Sekreteri Rıza Beke ve A. Duru Akgül de yer aldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , “Sorunların, çözümünde, Basının, önemi, büyük”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı