301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Şubat 2022 - Salı 22:25 Bu haber 584 kez okundu
 
STRATEJİK LİDER OLARAK ADLANDIRILDI
STRATEJİK LİDER OLARAK ADLANDIRILDI
TEKNOLOJİ Haberi


BITDEFENDER, AV-COMPARATIVES EPR (UÇ NOKTA

GÜVENLİĞİ) RAPORUNDA EN YÜKSEK PUANI ALDI

Global siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirüs, 10 siber güvenlik tedarikçisinin karşılaştırıldığı AV-Comparatives'in “Endpoint Prevention and Response CyberRisk Quadrant Raporu’nda en yüksek puanı aldı ve “Stratejik Lider” olarak seçildi. Raporda Bitdefender GravityZone Ultra, önleme, algılama ve yanıt verme özelliklerinin yanı sıra yatırım getirisi (ROI) açısından da en üst sırada yer aldı.

 

Global siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirüs, AV-Comparatives'in “Endpoint Prevention and Response CyberRisk Quadrant Raporu’nda “Stratejik Lider” olarak seçildi. Bitdefender, AV-Comparatives'in bağımsız testinde 10 siber güvenlik tedarikçisi arasından en yüksek performansı gösteren güvenlik yazılımı oldu. Test Bitdefender’in, düşük toplam sahip olma maliyeti ile birlikte gelişmiş tehditleri önleme, tespit etme, analiz etme ve müdahale etme yeteneğini onayladı.

 

AV-Comparatives raporu, güvenlik yazılımlarını ve çözümlerini sistematik olarak kontrol eden ve test eden bağımsız, üçüncü taraf bir raporlama ve test kuruluşudur. 10 siber güvenlik tedarikçisinin uç nokta güvenlik çözümlerinin değerlendirildiği testte, çeşitli teknikler kullanılarak 50 ayrı hedefli saldırı senaryosu gerçekleştirildi. Her çözüm, gelişmiş kalıcı tehditleri (APT'ler) ve çok aşamalı saldırıları algılama, araştırma ve engelleme yeteneği açısından değerlendirildi. Bitdefender GravityZone Ultra tehditleri önleme, algılama ve yanıt verme özelliklerinin yanı sıra yatırım getirisi (ROI) açısından da en üst sırada yer aldı.

 

“Bitdefender, Sınıfının En İyi Uç Nokta Koruması”

“Gelişmiş çok aşamalı saldırıların sıklığı arttıkça, bireysel iş istasyonlarına yönelik ağ saldırılarını tespit etmek artık yeterli olmuyor.” diyen Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye Distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, “Ağlar, bulut ortamları ve bireysel cihazlar dahil olmak üzere tüm ortamı koruma yeteneği artık daha önemli. AV-Comparatives'in son testi, GravityZone Ultra'nın APT'leri algılama, yayılmadan ve hasara yol açmadan önce durdurma konusundaki üstün yeteneğini bir kez daha doğruluyor. Sınıfının en iyi uç nokta koruma çözümlerinden biri olan Bitdefender, kurumların güvenliği gerektiği gibi ölçeklendirmesini ve siber dayanıklılıklarını artırmasını sağlıyor.” ifadelerinde bulundu.

 

AV-Comparatives'in kapsamlı Uç Nokta Önleme ve Müdahale testi, üç farklı aşamadan geçen çeşitli saldırı senaryolarından yararlandı: Uç Nokta Uzlaşması ve Dayanma Noktası, Dahili Yayılma ve Varlık İhlali. Her aşamada, güvenlik çözümlerinin tehdidi tanımlayıp tanımlamadıkları, yanıt süreleri, uç noktaları izole etmek gibi düzeltici eylemde bulunma yetenekleri ve tehdidin zaman çizelgesi ve doğası hakkında kolay erişilebilir bir biçimde ayrıntılı istihbarat sağlama yetenekleri dahil olmak üzere çeşitli faktörler değerlendirildi.

 

Bitdefender Antivirüs’ün Öne Çıktığı 3 Başlık

1. “Stratejik Lider” Olarak Adlandırıldı: Rapora göre “Stratejik Lider” olarak adlandırılmak, Bitdefender GravityZone Ultra'nın optimum operasyonel ve analist iş akışı özellikleriyle birlikte “olağanüstü önleme, algılama, yanıt verme ve raporlama yetenekleri” sergilediği anlamına geliyor.

2. En İyi Tespit ve Önleme: Bitdefender GravityZone Ultra, birleşik önleme ve yanıt yetenekleri için %99,5 puan, tehditleri önleme hızı için %100 puan ve testteki ilk aşamanın ötesine geçen saldırıları durdurmada en yüksek puanı (%98) elde etti.

3. Yatırım Getirisi: Rapor, Bitdefender GravityZone Ultra'nın, yüksek operasyonel doğruluğu ve düşük hatalı pozitif sayısı nedeniyle, en düşük toplam sahip olma maliyetine ve yüksek bir yatırım getirisine sahip olduğunu vurguladı.

AV-Comparatives'in kurucu ortağı Peter Stelzhammer, "EPR testi, siber suçlulardan oluşan bir Kırmızı Ekip tarafından saldırıya uğrayan bir kuruluşu taklit ediyor. Bitdefender, %99 ile en yüksek aktif yanıt puanlarından birine ve en düşük beş yıllık ürün maliyetine sahip.” açıklamasında bulundu.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: STRATEJİK, LİDER, OLARAK, ADLANDIRILDI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı