301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Eylül 2023 - Pazar 21:09 Bu haber 254 kez okundu
 
SU ÜRÜNLERİ AV SEZONU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI
SU ÜRÜNLERİ AV SEZONU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI
ADANA Haberi


Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, Karataş ilçesinde düzenlenen 2023 yılı su ürünleri av sezonu açılış törenine katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, su ürünleri bilgilendirme ile Karataş ilçemizin tanıtım video gösterimleriyle devam etti.

Karataş Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Safsoylu, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz ve Adana Milletvekili Abdullah Doğru’dan sonra Vali Sayın Yavuz Selim Köşger bir konuşma gerçekleştirdi.

Henüz Adana'ya atanalı bir ayı doldurmadığını, bu törenin göreve başladıkları süre içinde Adana'da katıldıkları ilk resmi törenlerden birisi olduğunu ifade eden Vali Köşger,  bu törenin, bu konuşmanın üretimle ilgili olması, vatandaşımızın işiyle, aşıyla, ekmeğiyle ilgili bir konudan olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı.

Adana’yı tanıma sürecinde olduğunu belirten Vali Köşger, “Çok güzel bir memlekette yaşıyoruz. Dört iklimin yedi coğrafyanın bir arada yaşadığı, dünyanın gözbebeği bir ülke Türkiye Cumhuriyeti. Adana da bu güzel ülkenin sanki bir özeti, bir mozaiği gibi. Hem sosyolojisiyle hem coğrafyasıyla hem yetiştirdiği ürünleriyle hem de iklimiyle Adana sanki Türkiye’nin bir minyatürü. 20 km mesafede Akdeniz’e ulaşıyorsunuz. 20 km mesafede Toroslara ulaşıyorsunuz ve dünyanın en büyük ovalarının birisinin içinde, en mümbit ovalarından birisinin içinde yaşıyorsunuz. Bu hakikaten çok güzel bir imkan, çok güzel bir potansiyel.” dedi.

Bu potansiyeli hep birlikte daha iyi değerlendirmek gerektiğine vurgu yapan Vali Köşger, “Adana’mızın bu potansiyelini daha iyi hale getirmemiz lazım. Onun için gayret ediyoruz, çalışıyoruz. Bütün kuruluşlarımızla, bütün kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, odalarımızla, borsalarımızla,  siyasi partilerimizle, yerel yönetimlerimizle, merkezi idaremizle,  hükümetimizle, devletimizle el ele ve kol kola ekmeğimizi ve aşımızı büyütmek, geleceğimizi daha iyi hale getirmek, daha yaşanılası ve müreffeh bir ülkeyi hep birlikte teşkil etmek üzere gayret ediyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz tören de bunun küçük bir örneği.” dedi.

Yeni av sezonunun Adana’mızda Türkiye’nin genelinden 15 gün daha gecikerek açıldığını ifade eden Vali Köşger, “Bunun da muhakkak ki sebepleri var. Adana’mız sadece Çukurova’sıyla, dünyanın en mümbit ovalarından birisi olmasıyla değil aynı zamanda su ürünleri ile de öne çıkan, temayüz eden, Türkiye’de önemli bir potansiyeli barındıran bir şehrimiz. Bu potansiyele Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde kurulacak olan Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesiyle de çok büyük bir ivme daha kazandıracağız. Karataş ve Adana su ürünleri konusunda Türkiye’nin sözü geçen, önde gelen şehirlerinden birisi olacak. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz, hep beraber bunu başaracağız. Bu uğurdaki gayretimizi sürdüreceğiz. Ben bu av sezonunun ilk başta Karataşlı Yumurtalıklı balıkçı kardeşlerim olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını, bol bereketli bir sezon diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Karataş Limanı'na geçen Vali Köşger, okunan Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra denize açılmak için bekleyen bir balıkçı teknesine bindi. Buradan balıkçılar konvoy halinde denize açıldı.

Programa Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci ve Abdullah Doğru, Karataş Kaymakam Vekili Doç. Dr. Adil Nas, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ile çok sayıda balıkçı ve vatandaşımız katıldı.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: SU, ÜRÜNLERİ, AV, SEZONU, AÇILIŞ, TÖRENİ, YAPILDI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı