301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Şubat 2022 - Pazartesi 21:35 Bu haber 311 kez okundu
 
Şubemizin toplumcu mücadele çizgisini yarınlara taşıyacağız
Şubemizin toplumcu mücadele çizgisini yarınlara taşıyacağız
AKTUALİTE Haberi


İMO Adana Şubesi’nin 24. Dönem Genel Kurulu birlik ve dayanışma mesajlarıyla tamamlandı

İMO Adana Şube 24. Dönem Yönetim Kurulu belirlendi

 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi’nin 24. Dönem Genel Kurulu tamamlandı. Genel Kurul, önceki dönemin ve yeni dönem için yol haritasının değerlendirilmesi ve konukların konuşmaları ile 12 Şubat Cumartesi günü Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde yapıldı. 13 Şubat Pazar günü İMO Adana Şube binasında tek liste ile gerçekleştirilen seçimlerde ise Çağdaş Demokrat İnşaat Mühendisleri Grubu Yönetim Kurulu listesi seçildi.

 

Genel Kurul, Emel Varkal’ın Başkanlığında Divanın oluşturulması ile başladı, ardından 23. Dönem Şube Başkanı Hasan Aksungur açılış konuşmasını yaptı.

 

Aksungur konuşmasında,  sonuçlarına meslektaşları da dahil tüm vatandaşların maruz kaldığı,  her geçen gün daha da derinleşen ekonomik krizin hayatımıza, en az salgın kadar büyük bir darbe vurduğunu belirtti. Geldiğimiz noktada, başta gıda ürünleri, akaryakıt, doğalgaz, elektrik gibi temel tüketim maddeleri olmak üzere tüm ürünlerde yaşanan fahiş fiyat artışlarının had safhaya vardığını söyleyen Aksungur, gündelik yaşamda olağanüstü zorlukların olduğunu, geçim sıkıntısının, işsizliğin dayanılmaz boyutlara vardığını ifade etti.

 

Tek adam rejiminin ülkeyi hiçbir dönemde olmadığı kadar olumsuz koşullara sürüklediğini söyleyen Aksungur, ülkemizin içinde bulunduğu tüm vatandaşlarımız için bu dayanılması zor koşulların, sorumluluklarını daha da arttırdığını kaydetti.

 

İnşaat mühendisliği mesleğinin insanlığın gelişimine sunduğu katkının tartışılmaz olduğunu, “kadim çağlardan” geleceğe kurduğu köprü ile toplumsal ve kamu yararını daima önde tutan bir meslek icra etme ilkesinin benimsendiğini ifade eden Aksungur sözlerine dönem içindeki çalışmaları anlatarak devam etti.

 

İnşaat Mühendisleri Odasının hazırladığı “İş, İstihdam ve İşsizlik” Raporundan örnekler veren Aksungur, her on inşaat mühendisinden üçünün işsiz olduğunu, kadın mühendislerde ve 35 yaşın altındaki inşaat mühendislerinde bu oranın daha yüksek olduğunu, iki genç mühendisten biri ve iki kadın mühendisten birinin işsiz olduğunu söyledi.

 

Alınan maaşların düşüklüğünden hatta asgari ücretin altında bile maaş alan mühendisler olduğundan ve kamuda mühendis istihdamın her geçen gün daha da azaldığından da söz eden Aksungur, tüm bu sorunlarla mücadele etmek için kampanyalar da dahil çalışmalar yürüttüklerini belirtti. “Onurlu ve Güvenceli Bir Meslek Hayatı İstiyoruz” Kampanyasının bu doğrultuda ülke sathında sürdürüldüğünü ifade ederek kampanyaların detaylarından bahsetti.

 

Aksungur konuşmasını; “Türkiye’nin içinden geçtiği bu zolur dönemde, İMO Adana Şubemiz, bundan böyle de ülkemize, mesleğimize ve değerlerimize sahip çıkmak konusunda en ufak bir tereddüt yaşamadan, Şubemizin mesleki ve toplumcu mücadele çizgisini yarınlara taşımak için mücadele edecektir” sözleriyle tamamladı.

 

Konuk konuşmacıların ardından 23. Dönem Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Leyla Tan Çalışma Raporunu, Sayman Üye Mazlum Sevincek Mali ve Üye Profil Raporunu sundu.

 

Genel Kurula Seyhan Belediye Başkanı Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Tülay Hatimoğulları ve Burhanettin Bulut, Geçmiş Dönem Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, TMMOB'ye Bağlı Odaların Adana Şube başkanları ve temsilcileri, emek ve meslek örgütlerinin başkan ve temsilcileri katıldı. 

 

Tek liste ile 13 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde Hasan Aksungur, Ahmet Uncu,  Onur Batmaz, Sedat Yıldırım, Mazlum Sevincek, Ahmet Berdan Dinçyürek, ve Hava Basit 24. Dönem Yönetim Kurulu asıl üyeliğine; Emine Bolat, Eser Çiğdem Coşkun, Ebru Doğru, Sinem Çelik, Mehmet Çetin, Ali Mert Ertit ve Kaya Vurankaya, ise yedek üyeliğe seçildi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Şubemizin, toplumcu, mücadele, çizgisini, yarınlara, taşıyacağız,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı