301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Şubat 2022 - Cuma 19:52 Bu haber 497 kez okundu
 
Suriyeli mültecileri, tarıma kazandırma projesi
Suriyeli mültecileri, tarıma kazandırma projesi
DÜNYA Haberi


Türkiye genelinde aralarında Adana'nın da bulunduğu 10 ilde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı desteğinde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından "Güçlü Geçim Dayanıklı Toplum" sloganıyla Avrupa Birliği tarafından finanse edilerek yürütülen proje ile mesleki yeterlilik kazanan Suriyeli ve Türk 299 kursiyere sertifika verildi.


Suriyeli mültecileri,  tarıma kazandırma projesi 

Adana’da, Suriye uyrukluların da bulunduğu 299 kursiyere, mesleki yeterlilik sertifikaları verilirken, Suriyeli mültecilerin tarım sektöründe istihdam edilmeleri için istihdam fuarı düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğinde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nce (FAO) Avrupa Birliği’nce finanse edilen "Güçlü Geçim Dayanıklı Toplum" sloganıyla yürütülen proje sürüyor. Kursiyerleri, tarım sektörüne kazandırmak için Yüreğir Kültür Merkezi'nde İstihdam fuarı gerçekleştirildi. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, tarım sektörüne kalifiye eleman kazandırmak için hazırlanan proje ile eğitim alanlar 122 kişinin istihdamının sağlandığını bildirdi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Saha Proje Koordinatörü Dr. Baran Kenan Polat’ın verdiği bilgiye göre, proje Türkiye'ye sığınan ve sayıları resmi kayıtlara göre 3.7 milyon olan Suriyeli mültecilere daha iyi bir gelecek hazırlamak amacıyla yürütülüyor. Polat, farklı bölgelerdeki 10 ilde uygulamalı çiftçi okulları ile işverenler ve işçilere eğitimler verildiğini bugüne kadar sayının 3 bine ulaştığını bildirdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Suriyeli, mültecileri,, tarıma, kazandırma, projesi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı