301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Aralık 2023 - Cumartesi 22:12 Bu haber 286 kez okundu
 
TARSUS’TA ANADOLU’NUN MÜZİK HAFIZALARI BULUŞMALARI
TARSUS’TA ANADOLU’NUN MÜZİK HAFIZALARI BULUŞMALARI
KÜLTÜR SANAT Haberi



Aratos Dergisi ve Anadolu Müzik Kültürleri Derneği’nin ortak etkinliği

·         Anadolu Halk Ozanı adına ilan edilen Âşık Veysel yılında Tarsus’ta etkinlik

·         Akademisyenler ve ozanlar atölye çalışması yapacak sonra konser verecekler

Anadolu Müzik Kültürleri Derneği koordinasyonunda AB CultureCivic Kültür Sanat Programı ve Aratos Felsefe Dergisi’nin destekleriyle gerçekleşen ülkemizin müzik alanındaki çokkültürlülüğünün farkındalığını sağlamak, kültürlerarası diyaloğun canlandırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla gerçekleşen Anadolu’nun Müzik Hafızaları Buluşmaları Mersin buluşması ile sona eriyor.

2-3 Aralık 2023 tarihlerinde Tarsus’ta gerçekleştirilecek buluşmalara bölgede yaşayan halk ozanları, müzik toplulukları ve ilgili sivil toplum örgütleri katılacak.

Aratos Felsefe Dergisinin desteğiyle, Anadolu Müzik Kültürleri Derneği Tarsus’ta ortaklaşa  “Anadolu’nun Müzik Hafızaları Buluşmaları” başlıklı bir etkinlik düzenliyor.

2-3 Aralık 2023 tarihinde MBB’ye bağlı TADEKA binasında 2 gün gerçekleştirilecek olan etkinliğin ilk günü çeşitli üniversitelerin konservatuar bölümünden hocaların ve halk ozanlarının katılımıyla bir atölye çalışması yapılacak. Etkinliğin ikinci günü ise atölye çalışması sonunda halk ozanları bir konser verecek.

“Anadolu’nun Müzik Hafızaları Buluşmaları”nın Genel Koordinatörü Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’ndan Prof. Dr. Cenk Güray. Atölye çalışmalarını yürütecek akademisyenler ise şu isimlerden oluşuyor; Tunahan Alan (Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı), Duygu Güvener (Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı), Ata Sıvacı, Tarsus Halk Müziği usta öğretici ve koro şefi Hasan Basri ve Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yaşadığımız toprakların müzik geleneğini yaşatmanın ve bellek oluşturmanın önemli olduğuna değinerek, “Önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz ‘Anadolu’nun Müzik Hafızaları Buluşmaları’, başta Tarsus’ta müzik yapan derneklere, müzik gruplarına ve tüm müzikseverlere açık ve ücretsiz bir etkinliktir.

Anadolu, çok kültürlülüğe binlerce yıl boyunca ev sahipliği yapan ve kültürlerarası iletişimin en yoğun olduğu yerleşim alanlarının başında gelen bir coğrafyadır. Kültürlerarası diyaloğun canlandırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması gerek ülkemiz gerekse dünyamız açısından elzemdir.

Anadolu Müzik Kültürleri Derneği’nin bünyesinde faaliyet yürüten “Ortak Bellek” çalışma grubunun sorumluluğunda Adana, Tarsus (Mersin), Kayseri ve Diyarbakır illerinde yaşayan farklı dillerde ve farklı türlerde müzik çalışmaları yapan müzik kültürleri temsilcileri, yerel müzik icracıları, müzik toplulukları, konservatuar akademisyenleri/öğrencileri ve alan araştırmacıları ile bu amaçlar doğrultusunda bir araya gelinmektedir. Bu buluşmalarda ortak icra çalışmaları, atölyeler ve dinletiler gerçekleştirilmektedir.

Sanatçı dostları ve müziğe gönül vermiş sanatseverleri etkinliğimize bekliyoruz” diye konuştu.

 

Tarsus’a Değer Katanlar (TADEKA) Binası’nda gerçekleştirilecek buluşmaların programını aşağıda sunuyoruz.

Antik Çağlardan Günümüze Kardeş Çalgılar ve Kültürel Çeşitlilik Tunahan Alan 2 Aralık 2023 Cumartesi 16:00

Anadolu’da Çok Kültürlülük Çalışmaları ve Sürdürülebilirlik Koşulları Prof. Dr. Cenk Güray- Duygu Güvener 2 Aralık 2023 Cumartesi 17:00

Dinleti: Ninnilerden Ağıtlara Anadolu Prof. Dr. Cenk Güray – Ata Sıvacı 2 Aralık 2023 Cumartesi 18:00

Mersin Müzik Kültürlerinde Tarsus Örneği Uğur Pişmanlık – Hasan Basri 3 Aralık 2023 Pazar 14:00

Mersin Âşıklık Geleneği ve Ortak İcra Çalışmaları Moderatör: Prof. Dr. Cenk Güray 3 Aralık 2023 Pazar 15:00

 

Uğur Pişmanlık

Aratos Felsefe Dergisi

Yayın Yönetmeni

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: TARSUS’TA, ANADOLU’NUN, MÜZİK, HAFIZALARI, BULUŞMALARI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı