301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Ocak 2022 - Çarşamba 21:55 Bu haber 314 kez okundu
 
Tatar “Jeoloji Mühendislik Hizmetleri vazgeçilemez”
Tatar “Jeoloji Mühendislik Hizmetleri vazgeçilemez”
AKTUALİTE Haberi


TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şubesinin olağan genel kurulunda güvenoyu alan yönetim kurulu üyeleri yaptıkları ilk toplantıda Dr. Mehmet Tatar’ı Şube başkanı olarak seçti. Dr. Mehmet Tatar 14. Dönemin ilk açıklamasında meslekte istihdam sorunu ile yapı üretim ve denetiminde Jeoloji biliminin sürece dâhil edilmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

 

“ODALAR HALKTAN, ÖZGÜRLÜKTEN VE EMEKTEN YANADIR”

Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar görev dağılımının yapılmasından sonra yaptığı açıklamada odaların; halktan özgürlükten ve emekten yana olduğunu ifade ederek, “Dün olduğu gibi bugün de mesleğimiz, meslektaşlarımız, bilhassa ülkemiz adına bilimin ve mesleki deneyimlerimizin ışığında doğruya doğru yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz.”dedi.

 

“MESLEĞİMİZ VE MESLEKTAŞLARIMIZ ADINA ÇÖZÜM YOLLARI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ekonomik krizden; dar gelirlinin, çiftçinin, memurun işçinin kısaca halkın tüm kesimlerinin olumsuz etkilendiğini anımsatan Dr Mehmet Tatar “Bir yanda pandemi diğer yanda ekonomik kriz meslektaşlarımızı da olumsuz etkiledi.  Özel sektörde çalışan birçok meslektaşımız bu olumsuzlukların etkisiyle işsiz kalmış serbest çalışan meslektaşlarımız da günü kurtarma çabası içerisine girmiştir. Bu zor günleri en kısa zamanda atlatmak için mesleğimiz ve meslektaşlarımız adına çözüm yolu arayışımızı yeni dönemde de sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

“MESLEKİ DENEYİMLERİMİZİ, BİLİMİN YOL GÖSTERİCİLİĞİNDE KULLANMAYA HAZIRIZ”

Yapı güvenliğinin denetim dışı olduğunu ifade eden Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, oda olarak bu güne kadar meslek ve meslektaşları adına verildikleri mücadelenin artan bir şekilde devam edeceğini kaydetti. Dr. Mehmet Tatar şöyle devam etti;

 

“Ülkemizde, afet güvenli kaliteli bir yapı üretim ve denetiminin, jeoloji bilim ve uygulamalarının da sürece dâhil edilmesi ile mümkün olacağı unutulmamalıdır. Özellikle katma bütçeli kamu kuruluşları ve belediyelerde Jeoloji Hizmetlerinin vazgeçilmez bir olgu olduğu son dönemlerde meydana gelen doğal felaketler (Deprem, heyelan, sel vb.) nedeniyle bir kez daha açık bir şekilde anlaşılmıştır. Oda ve Jeoloji Mühendisleri olarak, Mesleki deneyimlerimizi, bilimin yol göstericiliğinde sorunların çözümü için kullanmaya hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz. “

 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube yönetiminin,  kendi arasında yaptığı görev bölümü şu şekilde oluştu;

Dr. Mehmet Tatar (Şube Başkanı), Doç. Dr. Mustafa Akyıldız (2. Başkan), İsmail Ergan (Yazman), Meltem Akdoğan (Sayman), Emre Büyüközer, Mustafa Kemal Mengeloğlu, Meryem Kır (Yönetim Kurulu Üyeleri)

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Tatar, “Jeoloji, Mühendislik, Hizmetleri, vazgeçilemez”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı