301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Haziran 2021 - Perşembe 21:51 Bu haber 301 kez okundu
 
Tek bir çarşıda tüm lezzetler
Tek bir çarşıda tüm lezzetler
GÜNDEM Haberi


Çukurova Belediyesi’nce yaptırılan Adana Lezzetleri Çarşısı bitme aşamasına geldi. Temeli 2020 yılının kasım ayında atılan çarşıdaki çalışmaları denetleyen ve bilgi alan Başkan Soner Çetin, 1 buçuk ay içinde tamamlanması planlanan çarşıda Adana’ya özgü tüm lezzetlerin bulunacağını söyledi.

Çukurova Belediyesi tarafından 2020 yılının kasım ayında temeli atılan Adana Lezzetleri Çarşısı bitme aşamasına geldi. Adana’nın tüm lezzetlerinin yer alacağı çarşının 1 buçuk ay içinde bitirilmesi planlanıyor.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yapımı son aşamaya gelen inşaatı denetledi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Adana Lezzetleri Çarşısı’nda Adana’ya özgü tüm lezzetleri bulmanın mümkün olacağını belirten Başkan Soner Çetin, “Çarşıda en iyi kebapçı, şırdancı, şalgamcı, Adana’ya özgü yemekler, tatlıcı, bici bici gibi lezzetlerin bulunduğu dükkanlar olacak. Her lezzetten tek dükkan olacak ve hepsinden sadece birer tane bulunacak. Bu markalar halkın en beğendiği isimlerden seçilecek. Bunları belirlemek için halkın nabzı tutulmaya ve kamuoyu araştırması yapılmaya başlandı” dedi.

Başkan Soner Çetin, “Örneğin Adana’ya kent dışından misafiriniz geldiğinde Adana’nın tüm lezzetlerini tatması için Adana Lezzetleri Çarşısı’na getirmeniz yeterli olacak. Çünkü burada Adana’ya özgü tüm yiyecek, içecek ve tatlıları bulabileceksiniz” ifadesini kullandı.

ADANA LEZZETLERİ MÜSLÜM BABA İLE BULUŞUYOR

Ayrıca çarşının etrafı Adana’nın önemli bir değeri olan Müslüm Gürses’in adının verildiği park olacağını kaydeden Başkan Soner Çetin,  Müslüm Gürses şarkılarının dinlenebileceği Müslüm Baba Parkında ünlü sanatçının heykeli olacak. Böylece Adana yeni bir temalı parka kavuşacak. Adana lezzetleri ile Müslüm Baba’yı burada buluşturacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Soner Çetin, parkın 1 buçuk ay içinde tamamlanacağını ve faaliyete geçeceğini belirterek, şöyle devam etti:

“Çukurova Belediyesi olarak 6 yılda 6 toplu açılış yaptık. Son toplu açılışı 2020 yılının Kasım ayında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile yapmıştık. Şimdi 7’nci toplu açılışa hazırlanıyoruz. Yıl bitmeden 7’nci toplu açılış ve temel atma törenini yapacağız. Geçen yıl temelini attığımız tesislerin açılışını yapacağız ve yeni tesislerin temelini atacağız. Adana Lezzetleri Çarşısı’nın da açılışı toplu açılış töreninde olacak.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Tek, bir, çarşıda, tüm, lezzetler,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı