301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Mayıs 2022 - Perşembe 22:41 Bu haber 252 kez okundu
 
Teknoloji dünyasının paydaşları Adana’da buluştu
Teknoloji dünyasının paydaşları Adana’da buluştu
TEKNOLOJİ Haberi


Adana Valiliği koordinesinde, Bilgisayar Mühendisleri Odası ile yerel paydaşların iş birliğiyle düzenlenen Adana'nın Teknoloji Etkinliği Tech Adana 2022, Vali Dr. Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Dijital gelişme-yenilikler ile dijital ekonomi alanlarında çalışmalar gerçekleştiren birçok uzmanın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi Enformatik Bölümü Öğretim Görevlisi Yoldaş Erdoğan’ın gerçekleştirdiği açılış konuşması ile Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in konuşmasının ardından bir konuşma yapan Vali Elban; “Bugün, sanayinin ve tarımın başkenti olmuş ilimizde, bölgenin öncüsü olmuş üniversitemizin ev sahipliğinde, tüm paydaşlarımızın iş birliğinde böyle güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Son dönemlerdeki globalleşme kavramının ardından artık dünyadaki engeller, zaman mefhumu, ulaşım mefhumu tamamen ortadan kalktı. Dolayısıyla herkes oturduğu yerden tablet, bilgisayar, telefon yardımıyla her an her yerde olup, her yeri dolaşıp, her yerde her şeyi yapabilir hale geldi.”dedi.

Konuşmasını dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip etmenin önemine değinerek sürdüren Vali Elban “Tech Adana gibi birçok etkinliği ve dijital dönüşüm, yapay zeka gibi dijital gelişmeler konusunda dünyada meydana gelen gelişmeleri pas geçme lüksümüz kalmadı. Bununla birlikte çok da büyük bir avantajı yakaladığımızı düşünüyoruz, çünkü çok farklı alanlarda dönüşüm yapmak ya da teknolojideki gelişmeleri yakalamak güç olabilir ama dijital dünya bize bu konuda inanılmaz fırsatlar sunuyor. Çok kısa zamanda yapacağımız çalışmalar ve atılımlarla birlikte biz de bu dijital dönüşümü çok hızlı gerçekleştirdik. Dünyada örnek gösterilen birçok ülkeyle eşdeğer veya onları yakalamış olabiliriz. Hatta onları geçebiliriz de, çünkü bu konuda yetişmiş olan çok sayıda insan kaynağımız, hocalarımız, uzmanlarımız ve öğrencilerimiz var. Onun için de bu başarıyı yakalamanın çok güç olmadığını düşünüyorum.”dedi.

 

“ADANA’MIZIN DİJİTAL HAVZAYA DÖNÜŞMÜŞ BİR ŞEHİR OLMASI OLMAYACAK BİR DURUM DEĞİL”

Gerçekleştirilen Tech Adana etkinliğini ve buna benzer birçok etkinliğin ilimizde yapılmasını çok önemsediğini kaydeden Vali Elban sözlerini “Adana’mız sanayi konusunu ülkemize ilk getiren şehir, dolayısıyla artık Adana’mızın dijital dönüşümü de ülkemizde başaran bir şehir olması ya da buranın dijital havzaya dönüşmüş bir şehir olması da yadırganacak, olmayacak bir durum değil. Onun için bu ve benzeri etkinliklerle birlikte biz de ilimizde çok hızlı bir şekilde bu dijital dönüşümü sanayi, ticaret, tarım, okullarımızda, üniversitelerimizde başta olmak üzere her kesimimizde ve her alanda yaygınlaştırma zorunluluğumuz var.” ifadeleriyle sürdürdü.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Teknoloji, , dünyasının, paydaşları, Adana’da, buluştu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı