301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Nisan 2021 - Salı 20:45 Bu haber 845 kez okundu
 
Tenisin kalbi Adana’da atıyor
Tenisin kalbi Adana’da atıyor
SPOR Haberi


21’inci Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası başladı

Adana’nın düzenli yapılan tek uluslararası tenis turnuvası olan Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası (Tennis Europe Junior Tour) başladı.

Farklı ülkelerden genç raketleri Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde (ATDSK) buluşturan, spor turizmi yönüyle kent ekonomisine de katkı sağlayan Çukurova Cup’ta 17-18 Nisan’da ele maçları yapıldı, 19 Nisan’da ise ana tablo maçlarına geçildi. Bu yıl İTÜ ETA Vakfı Adana Doğa Koleji’nin sponsorluğunda gerçekleşen turnuvaya Türkiye, Almanya, Avusturya, Belarus, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Kıbrıs, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Yunanistan’dan 285 tenisçi başvurdu. Ancak, Uluslararası Tenis Federasyonu’nun pandemi nedeniyle eleme ve ana tablo maçlarının 32’lik fikstür ile yapılması kararı katılımın 128 kişi ile sınırlandırılmasına neden oldu.

 

GENÇ RAKETLER KORTTA

Genç raketlerin kortlara çıktığı turnuvanın açılış töreni ve sporcu gecesi Adana Valisi Süleyman Elban, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Çukurova Kaymakamı Mustafa Kaya, Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci, Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nacar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, İTÜ ETA Vakfı Adana Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Halil Gürsoy, ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Yönetim Kurulu üyeleri, kulüp üyeleri, ATDSK bünyesinde eğitim veren Türkiye’nin tek uluslararası tenis akademisi olan High Performance Tennis Center’ın antrenörleri, sporcuları, tenis severler, turnuva için Adana’ya gelen tenisçiler, antrenörler ve ailelerinin katılımıyla yapıldı. Yabancı sporcuların ilgisini çeken Adana’ya özgü yiyeceklerin yöresel kıyafetli kişiler tarafından ikram edildiği törende, 21’inci Yıl Pastası da sporcularla birlikte kesildi.

 

Kulübü gezerek Başkan Keskin’den bilgi alan Adana Valisi Süleyman Elban, törende yaptığı konuşmada, gençlere yapılan yatırımın önemine dikkat çekti. Sağlıklı, spor yapan, zihnen ve bedenen gelişmiş, sporcu ahlakıyla donanmış gençlerin yetişmesinin büyük anlam ifade ettiğine değinen Elban, “Gençlerimizin geleceğini, sağlığını, huzurunu ve gelecekte her yönüyle dört dörtlük yetişmiş bireyler olacağını gördüğümüz için bu tür etkinlikleri çok önemsiyor, bu etkinliklerde bulunmaktan büyük bir kıvanç duyuyoruz. 21 yıldır her türlü şartlara rağmen, son 2 yıldır da pandemiye rağmen turnuvayı kesintisiz devam ettirme başarısını gösteren, emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu turnuvanın her şeyden önce çocuklarımızın sağlığına, birbirleri arasındaki kardeşlik dostluk ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmasını temenni ederken, inşallah centilmence, kazasız belasız, sağlık içinde turnuvanın tamamlanmasını diliyorum” dedi.

 

TÜRK TENİSİNE DOĞA DESTEĞİ

Turnuvanın tek sponsoru olan İTÜ ETA Vakfı Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kayseri Doğa Kolejleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Halil Gürsoy da, vakfın Yönetim Kurulu Üyesi olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Milli sporculara yönelik burs toplantısına katıldığını kaydederek, “Milli sporcularımızın yetişmesi noktasında Sayın Cumhurbaşkanımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla beraber çok ciddi çalışma yürütüyorlar, destek veriyorlar. Biz de bu noktada desteğimizi veriyoruz. Adana’mızın sahip olduğu, Türkiye’nin bu güzide kulübünden mili tenisçiler çıktığını görmek Adana için çok önemli. Bu turnuvanın ana sponsoru olmaktan da büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

BİR YILDA MİLLİ TAKIMA 5 SPORCU

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün 51 yıldır Türk tenisine hizmet verdiğini belirten Başkan Ali Refah Keskin de, ATDSK’nın 12, 14, 16 ve 18 yaşta bir yılda 5 sporcuyu birden Tenis Milli Takımı’na vererek¸ büyük başarı sağlayan tenis kulübü olduğunu vurguladı. Başarıda kendilerine destek veren sponsorların büyük payı bulunduğuna dikkat çeken Keskin, sponsorlara teşekkür etti. Keskin, “Sponsor olmadığı zaman sporcu yetiştirmek çok zor. Her defasında devletimize sırtımızı dayayamayız. Çok çalışacaksınız, sponsorların da desteğiyle yolunuza devam edeceksiniz. Biz de ilk günkü aşkla hiç durmadan çalışıyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından İTÜ ETA Vakfı Adana Doğa Koleji Ana sınıfı öğrencileri tasarım defilesi sundular. Birbirinden güzel ve ilginç tasarımları protokole sunan minik öğrenciler, alkışları topladılar. Tören sonrası Vali Elban ve protokol üyeleri, korta girerek, genç tenisçilerle günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

 

İTÜ ETA Vakfı Adana Doğa Koleji 21’inci Çukurova Cup, 25 Nisan’da final maçlarının ardından yapılacak kupa töreniyle sona erecek.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Tenisin, kalbi, Adana’da, atıyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı