301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
11 Mart 2021 - Perşembe 20:58 Bu haber 1230 kez okundu
 
Tepe’dekiler ÇGC’nin konuğu oldu
Tepe’dekiler ÇGC’nin konuğu oldu
KÜLTÜR SANAT Haberi


Kent dokusu, sosyal yaşamı, kozmopolit yapısı ve kültürel özellikleriyle Dizi Film Yapımcıları ile senaristlere  bolca malzeme sunan, bir zamanların BEREKETLİ TOPRAKLARI Adana, son olarak önümüzdeki günlerde çekimlerine başlanacak olan TEPE DİZİSİ’ne de evsahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Çekimlerine 15 Nisan’da Adana’da başlanacak olan TEPE Dizisi’nin yapımcısı ve senaristi Eray Barış Kanay ve rol alan Abdullah Kutlu başta olmak üzere dizi oyuncuları, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti sosyal tesislerini ziyaret etti.

EBAKA Film adına Eray Barış Kanay ve Samet Ölçen’in yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliği Yunus Can Akıl’ın yaptığı TEPE’de; Botaşspor Kulübü eski Genel Menajeri iş Abdullah Kutlu da önemli bir rol üstlenecek. İlk etapta 6 bölüm çekilecek olan TEPE Dizisi’nin ilk bölümleri Gazipaşa ve Hürriyet Mahalleleri’nde çekilecek.

Adana’nın kenar mahallelerinde geçen tekinsiz hayatları ele alan dizide; yetimhanede büyümüş 2 erkek ve 2 kızın başından geçen olaylar gerçeğe en yakın şekilde ele alınacak. Senarist/yapımcı Kanay; kadını ön planda tutan, erkek egemen toplumda kadının sorunlarını ele alan, yetimhanede büyüyen gençlerin yaşadığı olaylara ışık tutan bir dizi olacağını belirterek, sanat dünyasının birçok ünlü isminin de gönüllü olarak rol almak istediğine vurgu yaptı.

Model, sunucu ve oyuncu Şebnem Schaefer ve yetimhanede büyüyen şarkıcı Doğuş’un da projede yer alacağı Tepe Dizisi’nde rol alan Abdullah Kutlu; zengin bir işadamı ve basketbol takımı sahibi konumunda. Tepe’nin yapımcısı Kanay, “Dizide kadının sorunlarını, bu sorunların neden ve sonuçlarını ele alıyoruz. Hollywood kalitesinde çekimleri yapılacak olan dizinin tutacağına inanıyorum. Ben işimin sonuçlarına ve başarısına odaklanıyorum. Dizinin satışı sonraki bir iş. Oyuncularım gönüllü olarak bu yapımın içerisinde yer alıyor. Dizinin satışı sonrasında oyuncularımız emeklerinin karşılığını alacaktır” dedi.

Kanay, “Tepe Dizisi’nde ayrıca engelli bir sporcu kardeşimiz de rol alacak. Dünya 3.sü ve Avrupa Şampiyonu olan Esra Genç’in rol alacağı dizinin başarılı olacağına inanıyorum. Kadını ön planda tutan bir çalışma yapmak istedim. Daha önceki dizilerde başrol hep erkek oyunculardaydı. Ben ilk kez kadın kahramanları ön plana çıkardım. Sıradan bir konu üzerine gitseydik, başarılı olamazdık” diye konuştu.

ÇGC Sosyal Tesislerinde gerçekleşen ziyarette; dizide rol alan iç mimar Mevlüde Hilal Erol, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Oyuncusu Çağla Yeleç, Sena Öztürk, Hilal Ünal ve Abdullah Kutlu da söz alarak dizideki rolleri ve diziye nasıl katkı koydukları hakkında bilgi verdi.

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir kabulde yaptığı konuşmada; ülkemizde kadın sorunlarının çözümü noktasında basının önemli bir işlevi olduğuna dikkat çekti. Toplumun aydınlatılması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda eğitsel ve bilgilendirici çalışmalarda basının ön saflarda olduğunu belirten Esendemir; Tepe dizisini toplumsal duyarlılık ve farkındalık yaratması açısından önemli bulduğunu dile getirdi.

Ziyarette; ÇGC Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Yönetim Kurulu üyeleri Vahap Ünkat, Mustafa Akköse ve Mutlu Mete de yer aldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Tepe’dekiler, ÇGC’nin, konuğu, oldu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı