301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Mayıs 2022 - Pazartesi 23:31 Bu haber 310 kez okundu
 
TOKİ, yeniden ucuz konut üretsin!
TOKİ, yeniden ucuz konut üretsin!
SİYASET Haberi


Konut fiyatlarının aşırı yükselmesi, ev sahibi olmak isteyen düşük ve orta gelirli aileleri kara kara düşündürüyor.

İyi Parti Adana milletvekili Metanet Çulhaoğlu, düşük ve orta gelirli ailelerin konut sıkıntısını ortadan kaldırmak için kurulan Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) lüks konutlara yönelmek yerine, vatandaşlara ucuz konut üretmesini istedi. 

 

Çulhaoğlu, devletin en temel görevlerinden birinin; vatandaşlarının sağlıklı çevrede yaşama ve barınma hakkını koruyup kollaması olduğuna  dikkat çekerek, “TOKİ, Ak Parti iktidarında amacına uygun bir şekilde çalıştırılmamış, iktidarın arpalığı hâline getirilmiştir” dedi. 

 

Çulhaoğlu, uzun zamandır TOKİ’nin beton ekonomisindeki kayırmacılığın merkezi konumuna geldiğini ileri sürerek, TOKİ bütçesinin Meclise getirilmediğini ve denetimden kaçırıldığını ifade ederek, bu durumun kabul edilemez olduğuna dikkat çekti. 

 

Çulhaoğlu, iktidara geldiklerinde çok daha fazla altyapı yatırımı yapacaklarını anımsatarak, “TOKİ uygun fiyatlı konut üretimine odaklanıp, kentsel dönüşüme ağırlık verecek, aynı zamanda deprem riski olan bölgelerin ıslahı için çalışacak, projelerimiz hazır” dedi.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , TOKİ,, yeniden, ucuz, konut, üretsin!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı