301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Mayıs 2021 - Perşembe 22:05 Bu haber 833 kez okundu
 
TRT’de ki Kur’an-ı Kerim Yarışması
TRT’de ki Kur’an-ı Kerim Yarışması
KÜLTÜR SANAT Haberi


Ramazan günlerinde TRT 1’de iftardan önce Kur’an-ı Kerim yarışmasını büyük bir zevkle izliyordum. 2 yıldır pandemi nedeniyle seyircisiz devam etsede, o imamların, o müezzinlerin Kur’an-ı Ker-im’i bülbül edasıyla, güzel sesleriyle oku- maları insanları alıp başka diyarlara götürüyordu.

Juri hocaları birbirinden değerli Doktor Mehmet Ali Sarı, Halil Necipoğlu, Osman Egin yorumları, dini bilgileriyle insanları sıkmadan sevdirerek o mesajı vermeleri çok güzeldi.

Sunucu Mustafa Cihat her adayı davet ederken, bayram şöleni gibi sunuyordu. Üzüldüğüm nokta, o güzelim yarışmanın finalini banttan yayınlamalarıydı.

Ne vardı yani bir ilk yaşansaydı, canlı ve iftarı orada açılsaydı.
O atmosfer ekran dan bize yansısaydı. Ben ilk Mescid-i Aksa ve Emevi Camii’nde görmüştüm, insanlar camillerde sosyalleşiyor ve çoluk çocukla gelip, yemeklerini bile yiyorlardı. Böyle bir atmosfer olsun isterim. O güzelim yarışmada bülbüller de kusur yoktu, ama heyecan bize hiç yansımadı, yazık oldu.

TRT ise biraz bir şeylere kıysaydı, veya açık havada yapsaydı ki, hava durumu da gayet normaldi. O güzelim programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan katılması bile kurtaramadı. Acele acele diziye geçmeleri. Reyting kaygısını taşımasını ise şiddetle kınıyorum.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: TRT’de, ki, Kur’an-ı, Kerim, Yarışması,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı