301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
24 Kasım 2021 - Çarşamba 20:50 Bu haber 903 kez okundu
 
TÜRK DÜNYASI SANATÇILARI KOZAN ‘DA BİR ARAYA GELDİ
TÜRK DÜNYASI SANATÇILARI KOZAN ‘DA BİR ARAYA GELDİ
DÜNYA Haberi


Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından düzenlenen ‘’6. Uluslararası Çukurova’da Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali’’ kapsamında Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Irak ve KKTC’nin yanı sıra Türkiye’nin pek çok ilinden gelen sanatçılar Kozan Belediyesi ev sahipliğinde Kozan’da bir araya geldi.

Kozan’ın Tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde gezen sanatçılar Türklerin Ermeniler ve Fransızlarla olan mücadelesinin izlerini bölgede tarihi dokuları gezerek Kozan’ın Arif Nihat Asya parkı,15 Temmuz Demokrasi ve Türk Büyükleri Meydanı, Millet Bahçesi Tarihi çarşılar ile Ermeniler tarafından Kurtuluş Savaşı sırasında Türklerin yakıldığı Fırınlar ile Kozan Kalesi ve Dağılcak sosyal tesislerini gezdi.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği üyeleri ve Türk dünyasının yazar ve sanatçılarını bölgede ağırlayan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ilçenin doğal ve tarihi sokaklarını sanatçı ve yazarlara gezdirerek Milli Mücadele yıllarında Türklerin verdiği milli mücadele izlerini sanatçılara aktardı.



Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan yaptığı açıklamada ; “Türk Dünyasının sanatçıları ve edebiyatçıları burada. Arif Nihat Asya parkı, Türk Büyüklerinin Anıtlarının ve bayraklarının bulunduğu meydanımızı, Kozan kalemizi ve tarihi sokaklarımızda yaşanan Ermeniler ve Fransızlarla karşı verilen mücadelenin izlerini sanatçılarımıza gösterdik ve Kozan kalemizde Türk dünyasının değerli sanatçıları ile Tek devlet çok millet ile tek yürek olduğumuz mesajını verdik. Azerbaycanlı kardeşlerimiz var. Onların kurtuluş mücadelesini konuştuk. Bölgemizin tarihini ve doğasını ve milli mücadelesini soydaşlarımıza aktardık. Kendilerini burada ağırlamaktan onur duyduk. Sanatla ülkelerin birleşmesi bize uzakları yakın yapıyor ve orta Asya’dan gelen kültürlerimiz bir araya geliyor” dedi. 

Sanatçılar Kozan gezisinin ardından Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve sanatçılar ile birlikte Kozan Belediyesi sinema salonunda düzenlenen sanat etkinliğine katılarak Türk Bayrağı ve Türk dünyasını temsil eden bayrakları birlikte dalgalandırdı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , TÜRK, DÜNYASI, SANATÇILARI, KOZAN, ‘DA, BİR, ARAYA, GELDİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı