301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Ağustos 2024 - Pazar 18:25 Bu haber 402 kez okundu
 
Türkiye korsan yayınlarla mücadelede vites yükseltti!
Türkiye korsan yayınlarla mücadelede vites yükseltti!
AKTUALİTE Haberi


Dijital platformlar; sosyal medyayı tanıtımlarıyla kullanıcı kitlesini genişleten kaçak yayınlara karşı, yazılım ekipleri öncülüğünde yeni bir mücadeleye hazırlanıyor. MTM Medya Takip Merkezi, konunun medya ve sosyal medya yansımalarını mercek altına aldı.

 

90’larda kasetlerle başlayıp 2000’lerde tornet sitelerine dönüşen ve günümüzde ipTV’lerle altın çağını yaşayan korsan yayıncılık, tüm dünyada sorun olmaya devam ediyor.

 

Kalitesiz, düşük çözünürlüklü, reklamlarla dolu ve yasa dışı olmasına rağmen streaming siteler ve ipTV’lerle geniş kitlelere erişen kaçak yayınları izleyenler için de ciddi cezalar söz konusu. TCK md. 163/2 de yer alan düzenlemeye göre: "Telefon hatları ile frekanslarından veya elektromanyetik dalgalarla yapılan şifreli veya şifresiz yayınlardan; sahibinin veya zilyedinin rızası olmadan yararlanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır" hükmünü içeriyor.

 

İzleme alışkanlıklarının dijitalleşmesiyle birlikte suçun da dijitalleşmesi en çok futbol, dijital platformlar ve dizi film yapımcılarına zarar veriyor. Özellikle büyük kitlelere hitap eden futbol, korsan yayınlarla mücadelede en ön safta yer alıyor.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Türkiye, korsan, yayınlarla, mücadelede, vites, yükseltti!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı