301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Kasım 2021 - Salı 22:04 Bu haber 359 kez okundu
 
“Türkkan, milletvekilliğinden istifa etmeli”
“Türkkan, milletvekilliğinden istifa etmeli”
GÜNDEM Haberi


Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, “Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz” dedi. Şehit yakınına yönelik hakarete Sağlık-Sen Adana Şubesi Gazi ve Şehit Yakınları Komisyonu ile Kadın Komisyonu’nca kınandı.

Sağlık-Sen Adana Şubesindeki açıklamaya Sağlık-Sen Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Adana Şube Başkanı Uğur Çiftçi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 
Sağlık-Sen Adana Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Dr.Hatice Akıllı, açıklamada şunları kaydetti: “İyi Parti  Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında partisini eleştiren Bingöl’de şehit olan İsa Gümren’in ağabeyi Tahir Gümren’e yönelik İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın kullandığı  çirkin ve ağza alınmayacak ifadeler yüzündendir. Sağlık -Sen kurulduğu günden bugüne kadar asli görevi olan sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için gösterdiği olağanüstü gayretin yanı sıra memleketimizi ilgilendiren her türlü sosyal tehditlerde ya da toplumsal olaylarda tarafını haktan ve haklıdan yana göstermiş bu yönde de her türlü yasal argümanını sonuna kadar kullanmıştır.

Buna en bariz örnekleri ise, 28 Şubat sürecinde göstermiş olduğu tavır, 2006 yılında verilen  muhtıraya karşı meclisin kararı milletin kararı diyerek  vesayete karşı aldığı net duruş ve 15 Temmuz’da bütün üyelerini sokağa davet ederek yapmış olduğu hareket verilecek bir kaç örnektir. Bu şanlı tarihimizin çizgisinden hareketle Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. 

Bu değerli aileler bizlere aziz şehitlerimizin birer  emanetidir ve her türlü borçları şehitlerinin canları ile ödenmiştir. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır  bu ailelerin acısı ile hemhal olmak, onları anlamak yerine ağza alınmayacak hakaretler savurmak saygısızlık etmek teröristin sıktığı hain kurşunla eşdeğerdir. Bu saygısızlığı yapan kişi şehit ailesinden, tüm şehit ailelerinden ve milletimizden derhal özür dilemelidir.  Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenlerin, milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık edenlerin bu hareketleri affedilecek üzeri örtbas edilecek bir hadise değildir. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın istifa etmiş olması veya görevden alınması yeterli değildir, parti içi disiplin soruşturmasının başlatılması, savcılık tarafından adli soruşturmanın başlatılması ve en önemli unsurlarımızdan şehidimizin emanetlerine küfretmesi ve bu küfürlere kadını alet etmesi yüzünden bu milletin vekilliğini yapması uygun olmadığı için Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan’ın vekillikten istifa etmesi gerekmektedir.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Türkkan,, milletvekilliğinden, istifa, etmeli”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı