301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Nisan 2021 - Cumartesi 17:51 Bu haber 1117 kez okundu
 
Üç atölyeden “Kadın ve Ben” sergisi
Üç atölyeden “Kadın ve Ben” sergisi
KÜLTÜR SANAT Haberi


Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği, Salihli Fotoğraf Derneği ve Tekin Ertuğ atölyelerinden ortak sanal sergi açıldı.-Berna Ateşoğlu anısına düzenlenen sanal sergide 90 eser yayınlandı.

 

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği, Salihli Fotoğraf Derneği ve Tekin Ertuğ atölyelerinden oluşan ortak sanal sergi açıldı. Berna Ateşoğlu anısına düzenlenen sanal sergide 90 eser yayınlandı.

 

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Dr. S. Haluk Uygur,  kendi öncülüğü ve eğitmenliğinde Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği, Salihli Fotoğraf Derneği ve Tekin Ertuğ Atölyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri “Görünmeyeni Gösteren Fotoğraf Atölyesi” katılımcılarının eserlerinden oluşan serginin özdeki amacının, gördüğünü değil, düşündüğünü ve/ya htiğini fotoğrafın diliyle ortaya koyabilmek olduğunu söyledi.

 

Uygur, açtıkları sanal sergi hakkında şunları söyledi:

 

“Sanat etkinliğinin ‘kaba saptama’nın ötesinde bir yerde olduğu bilgisinden yola çıkılarak yapılan atölye çalışmasında, yaşadığımız dönemin en güncel meselelerinden bir olan ve medyada fazlaca yer tutan ”kadın” olgusunu empoze edildiği gibi değil, geniş bir perspektiften, derinlemesine ele alarak ve alışılagelen otoportre (özportre) yaklaşımından uzaklaşıp, bireyin hakikaten bizatihi kendisini ortaya koyacağı  “ben”i sanatın konusu yaparak nihai sözü fotoğrafik düzlemde dillendirmek esas alındı. Covid salgının hepimize evlere hapsettiği günlerde üç kardeş atölyede çalışan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerine dağılmış olan fotoğrafçıların, zoom, facebook vasıtasıyla iletişim kurmak suretiyle katıldığı çalışma, aynı zamanda salgının oluşturduğu kısıtlamaya bir karşı duruş olarak da değerlendirilmelidir. Fotoğraf kariyerinde yeni olan ve ustalaşmış fotoğrafçıların bir araya gelerek değerli dostumuz Berna Ateşoğlu anısına yaptığı bu çalışmanın fotoğrafik değerini, bu karşı duruşun etkisiyle birlikte değerlendirmenizi dileriz.”

 

90 eserden oluşan sanal serginin açılışı da çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Açılış katılan sanatçılar, kendi eseri hakkında kısa açıklamalarda bulundular.

 

Haluk Uygur, Berna Ateşoğlu anısına hazırlanan serginin www.altinoransanat.com adresinden izlenebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Üç, atölyeden, “Kadın, ve, Ben”, sergisi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı