301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Mayıs 2021 - Pazar 17:40 Bu haber 299 kez okundu
 
UZM. DR. MENTEŞ, "PANDEMİ VE ŞİDDETİN SON BULMASI UMUDUNDAYIZ"
UZM. DR. MENTEŞ, "PANDEMİ VE ŞİDDETİN SON BULMASI UMUDUNDAYIZ"
SAĞLIK Haberi


Adana Tabip Odası Yeni Yönetimi Eski Yönetime Plaket Verdi

Adana Tabip Odası’nda gelenek değişmeyerek Uzm. Dr. Selahattin Menteş başkanlığındaki yeni yönetim Prof. Dr. Ahmet Hilal başkanlığındaki eski yönetime plaket vererek hizmetleri için teşekkür etti.

2020 – 2022 dönemi başkanlığına seçilen Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Genel Sekreter Dr. Ahmet Suntur, YK Üyeleri Uzm. Dr. Nalan Kükürt ve Dr. Figen Doğan Güneş, ile Adli Tıp ve İnsan Hakları Komisyon Üyesi Dr. Halit Atik, 2018 – 2020 dönemi yönetiminden Prof. Dr. Ahmet Hilal, Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Uzm. Dr. Gürsel Özgür, Dr. Ergün Vijdan ve Dr. M. Enis Akyüz’e pandeminin yarattığı zorlu süreçte verdikleri başarılı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi vererek onore etti.

 

UZM. DR. MENTEŞ, “UMUDUMUZ PANDEMİNİN BİR AN ÖNCE SON BULMASI”

Plaket töreni öncesi konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Selahattin Menteş, “Maalesef pandemi halen devam ediyor. Bu uğurda 450 civarında sağlıkçı arkadaşımız can verdi. Ölümler hergün duymaya devam ediyoruz. Günlük aşılama sayılarımız Adana’da daha iyiye doğru gidiyor ama bir an önce daha fazla hız vererek aşı olayını bitirmek zorundayız. 3. basamak hastanelerde maalesef aşıya öncelik verdiğimizden kaynaklı diğer bölümler tam kapasite çalışamamaktadır. Bir sıkıntıda ASM’lerin aşılama yapamıyor olması. Yaş sınırı gözetmeksizin emniyet kuvvetlerine, öğretmenlerde 40 yaş ve üzerine ve sağlık çalışanlarının eşlerine aşılama yapılmaya başlandı. Sonuç olarak pandemiden kurtulmada tek çare olarak görünen aşılanmanın bir önce tamamlanması lazım. Bu anlamda pandemi sürecinde odamızın yönetiminde görev yapan, yeni hizmet binamızın hayal edilmesinden temelinin atılmasına, inşaatından bu güne gelmesine büyük emek harcayan önceki yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza müteşekkiriz. Çok teşekkür ediyoruz. Umudumuz pandeminin ve şiddet olaylarının bir an önce son bulması ve meslektaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek, tekrar bir araya gelerek gerek mesleki gelişimlerimize katkı koymak gerekse sosyal sorumluluğumuz gereği etkinliklerimizi sürdürmektir. Ülkemizde özlenen kısıtlamanın olmadığı, ekonomik kaygıların yaşanmadığı, eşit ve yaşanabilir düzeyde ücretlerin alındığı güzel günlere kavuşmayı diliyoruz.” diye konuştu.

 

PROF. DR. HİLAL, “HEKİMLERİN YAŞADIĞI SORUNLARI GÖRÜNÜR YAPMAYA ÇALIŞTIK”

Önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Prof. Dr. Ahmet Hilal, yaptığı konuşmada “2018-2020  dönemi Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak,  hekim hakları, sağlıkta şiddetin önlenmesi, TTB - Tabip odalarına yapılan baskılara karşı durulması ve meslek hayatımızda ilk kez karşılaştığımız pandemi koşullarında Hekimlerin yaşadığı sorunları görünür yapmaya, çözüm öneri sunmaya çalıştık. Pandemi başladığında Sağlık Bakanlığı’nın hiçbir planının olmadığını, sağlık çalışanlarına koruyucu ekipman bile dağıtamadığını gördük.  Bakanlığın doğru verileri açıklamadığını ısrarla vurgulayarak doğru bilginin önemini belirttik. Bakanlık yaklaşık bir yıl sonra gerçek sayıları açıklamak zorunda kaldı. Geç de olsa bizim haklılığımız ortaya çıktı. Pandemi geçen yaz hız kesince bizden önceki yöneticilerden aldığımız bayrağı yeni yönetim kuruluna devrettik. Yeni yönetim de yer alan arkadaşlarımızın bayrağı daha ileriye taşıyacağına inanıyor ve başarılar diliyoruz.” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: UZM., DR., MENTEŞ,, "PANDEMİ, VE, ŞİDDETİN, SON, BULMASI, UMUDUNDAYIZ",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı