301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Eylül 2022 - Cuma 21:41 Bu haber 424 kez okundu
 
Vali Elban: Damak çatlatan festival olacak
Vali Elban: Damak çatlatan festival olacak
ADANA Haberi


Adana Valiliği tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde sunulacak yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına Adana Valisi Süleyman Elban ve İlçe belediye başkanları ile oda ve birlik başkanları ile kentte görev yapan gazeteciler katıldı. Törende konuşan, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nusret Saçlı, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Organize Sanayi Başkanı Bekir Sütçü birer konuşma yaparak, festivalin kentte kattığı değere dikkat çekti.

ÖZEL BİR FESTİVAL OLACAK

Son olarak konuşan Adana Valisi Süleyman Elban ise, festivalde kentin tüm lezzetlerinin yer alacağını söyledi. Festival hattında bilgiler veren Elban, festivalin "damak çatlatan" bir festival olacağını savundu. Vali Elban, 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin kebabından her türlü yemeğine, sokak lezzetinden tatlısına, birçok içecek çeşidine kadar yöresel ürünlerin bulunduğu özel bir festival olacağını aktardı.

3 GÜN SÜRECEK

Festivalin 3 gün süreceğini dile getiren Elban, “Bu festival, festival yapma kültürüne, yeteneğine, ev sahipliğine ve olgunluğuna sahip insanların yaşadığı Adana'da yapılıyor. Önümüzdeki hafta 3 gün boyunca hem ülkemizin dört bir yanından hem de dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirleri ağırlayacağız. Festivalin coşkuyla, güzel hatıralar ve damaklarda güzel lezzetler bırakarak sonuçlanmasını temenni ediyoruz” dedi.

YENİ İÇERİKLER İLAVE EDİLDİ

Festivale bu yıl da yeni içerikler ilave edildiğini dile getiren Elban, "Tek bir derdimiz var, güzel insanımıza, şehrimize yakışan, önceki yıllarda olduğu gibi güzel bir festival yapabilmek. Festivalimizde her yıl, önceki festivallerin içeriğinin üzerine yeni içerikleri katmak. Tıpkı Adana mutfağı gibi daha zengin kılmak için çaba sarf ediyoruz. Bu yıl yeni içerikler ilave edildi. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda da yeni yeni içeriklerle festivalin zenginliği ve coşkusu daha da artacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

TANITIM YAPILDI

Toplantının sonunda ise tescilli kebaptan şırdana, mumbardan içli köfteye ve şalgama kadar festivalde sunulacak çok sayıda yöresel lezzetin tanıtımı yapıldı. Hatıra fotoğraflarının çektirilmesinin ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Vali, Elban:, Damak, çatlatan, festival, olacak,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı