301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Nisan 2022 - Pazartesi 14:03 Bu haber 614 kez okundu
 
“Vatandaş kahramanlık değil hizmet bekliyor”
“Vatandaş kahramanlık değil hizmet bekliyor”
SİYASET Haberi


AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, son dönemlerde gündem konusu olan Kasım Ener - Alparslan Türkeş ve Tellidere - Mavi Bulvar otoban bağlantıları hakkında, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın iddiaları hakkında konuştu. Ay, Alparslan Türkeş ve Mavi Bulvar otoyol bağlantılarının açılacağını belirterek, “Vatandaş kahramanlık değil hizmet bekliyor” dedi.

Belediyenin açılış için başvuruyu geç yaptığını ve bağlantı yolarının yeni bittiğini belirten Mehmet Ay, “Proje 6 ay önce değil, kısa bir süre önce bitirildi. Karayollarına 2 Mart 2022'de başvuru yaptınız. Karayolları bu başvuru üzerine ivedilikle bağlantı yollarının 26 Mart 2022'de açılması noktasında bilgilendirme yaptı. Yapılan yazışmalar tarihleriyle birlikte ortadayken Adanalıları yanıltmak adına yapılan bu açıklamalar asla iyi niyetli değil, asılsız ve mesnetsizdir. Adana’da vatandaşımızın menfaatine ne varsa elimizi de, gövdemizi de taşın altına koyarız. Vatandaş kahramanlık değil, hizmet bekliyor.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay, “Bilindiği üzere Adana Büyükşehir Belediyesi şehrin trafiğini rahatlatmak amacıyla otoyoldan Türkmenbaşı Bulvarı’na bağlantı yolu yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmuştur. Karayolları Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin bu talebini uygun bulmuş ancak yeni kavşağın yapılması durumunda trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Kasım Ener Bağlantısı, Tellidere bağlantısı ve Mavi Bulvar bağlantı yollarının kapatılacağı Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında 2018 yılında yapılan bir protokolle onaylanmıştır.

Adana Büyükşehir Belediyesinin de imzaladığı protokol gereği yeni bağlantı yolunun açılmasıyla beraber ilgili otoyol bağlantıları trafik güvenliği nedeniyle kapatılmıştır. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yeni bulvarlar, kavşaklar, battı çıktılar, köprüler, tüneller, metrolar, yollar yapmakla görevli Adana Büyükşehir Belediyesi, bunların hiçbirini yapmayı beceremediği gibi, üstüne bir de Başkan tarafından, şehrimize hizmet etme ve vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla çalışan devlet kurumlarımıza saldırma eğiliminde bulunulmuştur” diye konuştu.

Yapılan çalışmalar hakkında detaylara da değinen Mehmet Ay şöyle konuştu;

“Başkanın bu saldırganlığına rağmen Karayolları Genel Müdürlüğü yayınladığı basın bildirisinde hemşerilerimizin talebini dikkate alarak ihtiyaçlara çözüm konusunda çalışma yapmaya devam edildiğini belirtmiştir.

Büyükşehir Belediyesiyle karayollarının yaptığı protokol gereği yeni bağlantı yolunun açıldığı gün diğerlerinin kapanacağını bilmesine rağmen, herhangi bir önlem almaması akıllarda soru işaretleri yaratmıştır.

Ayrıca 6 ay öncesinden yeni protokol yapmak için başvuru yaptığını iddia eden Belediyenin halbuki yeni protokol başvurusunu 02 Mart 2022 tarihinde yaptığı belgelerle mevcuttur. Buna rağmen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı yeni bağlantı yolunun erken açılması için müracaat ettiklerini iddia etmektedir.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile Adana Büyükşehir Belediyesi arasında 26 Ekim 2017 tarihinde bir protokol düzenlenmiştir. Bu protokolde özetle kavşak inşaatı tamamlanarak otoyol bağlantısı sağlandıktan sonra ‘Kasım Ener- Alparslan Türkeş ve Tellidere-Mavi Bulvar otoyol bağlantıları iptal edilecektir’ diye bir madde var. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar göreve geldiğinde bu otoyol bağlantısı yüzde 78 ile devralmıştı. Ancak burayı 3 senede tamamlayabildi.

6 aydır hazır olan otoyol bağlantısı deniyor ancak karayollarına 4 Mart tarihinde başvuru yapmışlar ve 26 Mart tarihinde Karayolları oranın açılmasına onay vermiş. O yolun açılacağını bile bile o twiti attı. Vatandaşlarımızla karayollarını karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Bu yakışıksız bir durumdur.

Bakanımız, Karayolları Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi bu noktada da üzerlerine düşen fazlasıyla yaptılar. Hiç polemiğe girmediler ve çalıştılar. Dediler ki; bu konuyu nasıl çözebiliriz? Vatandaşımızın mağduriyetini nasıl giderebiliriz? Diye mücadele sergilediler. Biz ülkemize değer katmak için her saat üretiyoruz.

Şimdi ilk etapta; Otoyolda Ceyhan yönünden gelen trafiğin, Alpaslan Türkeş bulvarına ulaşımını sağlayan sağa dönüşlü katılım kolunun açılması, Mavi Bulvarda akan trafiğin Ceyhan yönüne gitmek üzere otoyola ulaşımını sağlayan sağa dönüşlü katılım kolunun açılması planlanıyor.

Sonraki aşamada da; Kasım Ener Caddesindeki trafiğin Tarsus yönüne gitmek üzere otoyola ulaşımını sağlayan sağa dönüşlü katılım kolu, Otoyolda Tarsus yönünden gelen trafiğin Tellidere –Mavi Bulvara ulaşımını sağlayan sağa dönüşlü katılım kolu ile ilgili olarak belediyenin yapması gereken şehir içi trafiğindeki düzenlemeler dahil proje çalışmaları sürdürülecektir.

Adana’da vatandaşımızın menfaatine ne varsa elimizi de, gövdemizi de taşın altına koyarız. Vatandaş kahramanlık değil, hizmet bekliyor. Biz AK Parti Adana İl Başkanlığı olarak bu sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğimizin altını bir kere daha çizerek, hemşerilerimizin asla mağdur edilmeyeceğinin sözünü veriyoruz.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Vatandaş, kahramanlık, değil, hizmet, bekliyor”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı