301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Aralık 2021 - Pazar 15:46 Bu haber 582 kez okundu
 
VERİ YEDEKLEME VE KURTARMA PAZARININ %9 BÜYÜMESİ BEKLENİYOR
VERİ YEDEKLEME VE KURTARMA PAZARININ %9 BÜYÜMESİ BEKLENİYOR
TEKNOLOJİ Haberi


VERİ KURTARMA PAZARI 2028’E KADAR 19,96 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK!

Yayınlanan bir rapora göre, küresel veri yedekleme ve kurtarma pazarının 2028 yılına kadar 19,96 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmeyle birlikte veri yedekleme ve kurtarma ihtiyacının arttığını belirten Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, veri kurtarma pazarının önümüzdeki yıllarda %9 oranında büyüme gerçekleştireceğine de dikkat çekiyor.

Son yıllardaki teknolojik gelişmelerle birlikte üretilen veri miktarındaki artış, güvenlik ihlali risklerini de peşinde getiriyor. Reports and Data tarafından yayınlanan bir rapora göre, önümüzdeki 7 yıl içinde veri yedekleme ve kurtarma pazarının 19,96 milyar dolar artması beklenirken, raporda akıllı telefon ve internet kullanımının yaygınlaşmasının da pazarın büyümesine daha fazla katkı sağlayacağı belirtiliyor. Bu gelişmelerle veri yedekleme ve kurtarma hizmetlerine olan ihtiyacın ve önemin artacağına dikkat çeken Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, verilerin her zamankinden daha fazla tehlikede olabileceğinin ve tüm kurumların oluşabilecek her türlü felaket anında verilerin kurtarılması için profesyonel çözümlere ihtiyacı olduğunun altını çiziyor.

 

Veri Yedekleme ve Kurtarma Pazarı 2028’e Kadar %9 Büyüyecek

Herhangi bir sebepten veri kaybı yaşayan kurumların sayısında bir artış görülürken, kurumlardaki endişe de bir yandan artmaya devam ediyor. Önemli verilerini kaybetmekten korkan kurumlar, soluğu profesyonel veri kurtarma hizmeti veren bir şirkette alıyor. Dijitalleşen dünyada verilerini nasıl koruyacağından emin olamayan şirketlerin artması, veri yedekleme ve kurtarma pazarının büyümesinde de büyük bir role sahip. Öyle ki yayınlanan rapora göre, pazarın önümüzdeki 7 yılda %9 büyümesi bekleniyor. Bu büyümenin en büyük sebeplerinden birinin de kurumların verilerini doğru şekilde yedekleyememesi olduğuna dikkat çeken Serap Günal, birçok kurumun verilerini olması gerektiği şekilde yedekleyecek teknik uzmanlığa veya ekipmana sahip olmadığını, çok az sayıda şirketin verilerinin tam anlamıyla güvende olduğunu aktarıyor. Bilinçsizce yapılan kişisel müdahalelerin ya da sorunu artırabilen işlevsiz veri kurtarma yazılımlarının veri kaybını daha geniş alana yaydığını belirten Günal, verilerin kurtarılması adına profesyonel ellerden yardım alınmasının, verilerin geri döndürülme şansını büyük ölçüde artırdığını, karmaşık vakalar ve hassas veriler başta olmak üzere veri kurtarma konusunda uzman yardımı almanın aslında tek doğru seçenek olduğunu dile getiriyor.

 

Mükemmel Yedekleme ve Kurtarma Stratejilerine İhtiyaç Var

Veri kaybı, şirketlerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Söz konusu şirket ya da müşteri bilgileri gibi önemli verilerse, şirketlerin acil bir duruma karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Birçok kuruluşun olası bir veri kaybına karşı tedbir almadığına dikkat çeken Serap Günal, şirketlerin veri kaybına uğramaması adına doğru yedekleme stratejilerine ve kurtarma planına ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Bu ihtiyacınsa veri yedekleme ve kurtarma pazarının büyümesinde önemli rol oynadığını belirten Günal, raporun da gösterdiği gibi gelecek yıllarda veri kurtarma sektörünün çok daha fazla gündeme geleceğini aktarıyor.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: VERİ, YEDEKLEME, VE, KURTARMA, PAZARININ, %9, BÜYÜMESİ, BEKLENİYOR,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı