301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
22 Haziran 2021 - Salı 21:45 Bu haber 449 kez okundu
 
"Yediemin depolarında 11 yıldır bekleyen araçlar var"
"Yediemin depolarında 11 yıldır bekleyen araçlar var"
SİYASET Haberi


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut,  adeta dolup taşan yediemin dopalarında incelemede bulundu, iktidarın yurttaşları borç ve icra batağına sürüklediğini söyledi. Türkiye'de yaklaşık 35 milyon kişinin bankalara ve finans şirketlerine 894 milyar lira borcu olduğunu belirten Barut, icra dairelerinde 22 milyondan fazla dosyanın bulunduğunu, bu tablonun sorumlusu iktidarın ülkeyi yönetemediğini vurguladı.

"HERKES BORÇ BATAĞINA SAPLANDI"

Ceyhan ilçesindeki bir yediemin deposuna giden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, icralık olan ve borçlarını ödeyemeyen yurttaşlara ait traktörden otobüse, otomobilden motosiklete dek yüzlerce aracın çürümeye terk edildiğini söyledi. AKP'nin Türkiye'yi yönetemediğini aktaran Ayhan Barut, "Ülkemiz derinleşen ekonomik krizle birlikte adeta bir yangın yerine döndü. 'Ülkemizi uçuruyoruz' diyenler gerçekten şaka yapmıyorlarmış. Uçurdular ama uçurumdan aşağıya uçurdular. Ekonomiden dolayı çiftçisinden işçisine herkes borç batağına saplandı" dedi.

"11 YILDIR BEKLEYEN ARAÇLAR VAR"

Türkiye'de yaşanan sorunların temelinde AKP iktidarının işbilmez politikalarının bulunduğunu anımsatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Ülkemizde 22 milyonun üzerinde icra dairesinde dosya var. 35 milyon insanımızın bankalara ve finans şirketlerine 894 milyar lira borcu var. Bu borcun 18.6 milyar lirası zamanında ödenmediği için takipte. Ceyhan'daki yediemin deposu ağzına kadar dolu. İcralık mallarla dolup taşıyor. Burada 1 aydan 11 yıla kadar bekleyen araçlar var. Artık çürümeye terk edilmiş haldeler. Bu duruma AKP'nin işbilmez politikaları neden oldu. AKP'nin yanlışları vatandaşları da ülkemizi de çıkmaza sürükledi. Ekonomiyi de bu yanlış politikaları da düzeltmeye, ülkemizi aydınlığa çıkarmaya geliyoruz."

"BİZ DE MAĞDURUZ"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'a bilgi verip açıklamalarda bulunan yediemin deposu işletmecisi Ahmet İncioğlu ise, "Yediemine düşen insanlar gibi bizim durumumuz da iç açıcı değil. Onlar mağdur ama biz de onların mağduruyuz. Kimse gelip arabasını alamıyor. Yaşam şartları, sıkıntılar ard arda geliyor. Bilmiyorum ne olacak bu halimiz" diye konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: "Yediemin, depolarında, 11, yıldır, bekleyen, araçlar, var",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı