301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Mart 2022 - Pazartesi 21:13 Bu haber 366 kez okundu
 
Yenilenen yurdun açılışını Güler Sabancı yaptı
Yenilenen yurdun açılışını Güler Sabancı yaptı
EĞİTİM Haberi


Adana’da yenileme çalışmaları tamamlanan Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu'nun açılışı Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın katılımıyla gerçekleşti.

  Adana’da bulunan ve 5 Ocak 1972 tarihinde Adana'nın kurtuluşu ile aynı günde hizmete açılan Hacı Ömer Sabancı Teknik Öğrenci Yurdu, deprem riski nedeniyle 2018-2019 eğitim yılı başında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından boşaltıldı. Sabancı Vakfı tarafından yurtta  yenileme ve güçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından yurdun açılışı için tören düzenlendi.  Yurt binası önünde gerçekleşen açılış törenine Adana Valisi Süleyman Elban, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı katıldı. Güler Sabancı yurt girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Öğrenciler ile sohbet eden Güler Sabancı’ya Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak eşlik etti.

Adana Valisi Süleyman Elban’ın yurda gelmesiyle açılış töreni gerçekleşti. Yurdun açılış kurdelesini Adana Valisi Süleyman Elban, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı birlikte kesti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yurt binasını Güler sabancı kent protokolü ile birlikte gezdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler Sabancı, 50 yıldır faaliyet gösteren vakfın en öncelikli konusunun eğitim olduğunu söyledi. Yurdun yeni teknolojilerle hazırlandığını belirten Sabancı, “Yıllar önce inşa ettiğimiz yurdumuz, yeni teknolojilerle, yeni yaklaşımlarla yeniden gençleri kucaklamak için hazırlandı. Bu bölgede birçok teknik okulumuz var. İnşallah burada yetişen gençler Adana'nın yeni dönem sanayileşmesine katkıda bulunacaklar. Çok mutluyum ki bunu burada gerçekleştirdik” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Yenilenen, yurdun, açılışını, Güler, Sabancı, yaptı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı