301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
24 Temmuz 2022 - Pazar 23:02 Bu haber 292 kez okundu
 
YKS Başarısı Bir İlin Birinci Çıkarıp Çıkarmaması İle Ölçülemez.
YKS Başarısı Bir İlin Birinci Çıkarıp Çıkarmaması İle Ölçülemez.
EĞİTİM Haberi


Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin KAYA, 2022 YKS sonuçlarını değerlendirdi. Hüseyin KAYA “YKS Başarısı Bir İlin Birinci Çıkarıp Çıkarmaması İle Ölçülemez.” dedi

2022 Yılı YKS’ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) Türkiye genelinde 3 Milyon aday girmiştir. Adana ilinde ise 59.627 aday sınava girmiştir. Her şeyden önce şunu ifade etmek istiyoruz. Parası olanın özel üniversiteler ve yurt dışında yüksek öğrenim görme olanağına sahip olduğu, böyle bir gerçekliğin olduğu ortamda, yarışmaya ve rekabete dayalı bu sınav anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu sınav sistemi insani özellik taşımamaktadır. Milyonlarca gencimiz kendisini yoğun bir psikolojik ve sosyolojik baskı altında hmiştir.

YKS sonuçları değerlendirildiğinde, Türkiye’de ilkokuldan, orta öğretime, eğitim-Öğretimin ne denli kötü olduğu gerçeği bir kez daha görülecektir. YKS sonuçlarına göre 96.518 aday sıfır puan almıştır. Adayların büyük bir bölümü her alanda 200 puanın altında başarı göstermişlerdir.  Bu sonuçların temel sorumlusu Siyasi iktidar ve eğitim anlayışıdır. Eğitim politikalarının yapboz tahtası gibi sürekli değiştirilmesi, bilimsellikten uzak, ezbere dayalı, piyasacı eğitim anlayışıdır.

2022 YKS sonuçlarına yönelik her kesim bir değerlendirme yapmaktadır. Eğitim Bir-Sen Adana başkanı Mehmet Sezer, Adana ilinde YKS birincisi çıkmamasına üzüldüğünü ifade ederek, herkes, şapkasını önüne koyarak düşünmeye davet ediyor. Sayın Sezer’e şunu hatırlatmak isteriz. YKS başarısı bir ilin birinci çıkarıp çıkarmaması ile ölçülemez. Adana ilinde YKS ‘ye giren 59.627 öğrencimizden 11.347’si YKS’yi kazanamamıştır. Adana ili Türkiye’nin 6. büyük ili olmasına karşın YKS sıralamasında 27. İl olmuştur. Hepimizin oturup düşünmesi gereken konular bunlardır.  Adana ili zenginliğin en zirvede, yoksulluğun ise en dipte olduğu bir ildir. Biz Eğitim-Sen olarak yoksul öğrencilerimizin neden başarısız olduğu, eğitim sistemimizin niye bu kadar kötü olduğuyla ilgileniyoruz. Bu başarısızlığın sorumlusunu da MEB ve YÖK olarak görürken, siyasi iktidarın yanlış politikalarına kol kanat geren, destekleyen sendikalar da aynı oranda sorumludur.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: YKS, Başarısı, Bir, İlin, Birinci, Çıkarıp, Çıkarmaması, İle, Ölçülemez.,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı