301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Mayıs 2022 - Pazartesi 23:26 Bu haber 321 kez okundu
 
Yörük Türkmen şenliğinde, siyasiler renk cümbüşü içindeydi
Yörük Türkmen şenliğinde, siyasiler renk cümbüşü içindeydi
AKTUALİTE Haberi


Adana’da bu yıl 18.’si düzenlenen Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı dev afiş açıldı.

 

Sarıçam ilçesi Mustafalar Mahallesi’nde düzenlenen Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın TOY Beyi seçildiği şenliğe AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen ve milletvekilleri ile çok sayıda konuk katıldı. Şenlikte Ak Parti ve MHP’nin kurmayları  Yörük Türkmenlerinin yöresel kıyafetlerini giydi. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte sık sık hatıra fotoğrafları çektirildi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı dev afiş  açıldı. Afişi Binali Yıldırım, Vahit Kirişçi, Jülide Sarıeroğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay ve katılımcılar birlikte taşıdı.  AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Yörük Türkmenlerin örf ve adetlerini yüzyıllardır yaşattığını anlattı. Kökleri yüzlerce yıllara uzanan törelerin canlı tutulduğunu işaret eden Yıldırım, “Eğer böyle olmasaydı, Hazar Denizi ile Aral Gölü etrafında, Orta Asya bozkırlarında yaşayan Oğuzların izleri Anadolu’nun her köşesinde yankılanmaz, balkanlara kadar gidemezdi. Yörük kardeşlerim ecdadımızın değerlerini bu topraklarda yaşatıyor. Kökleri yüzlerce yıllara uzanan törelerimizi canlı tutuyorlar. Bizler de ecdadımızın emanet ettiği bu topraklara gözümüzün içi gibi bakacağız” dedi.

 

2023 yılı vurgusu yapan Yıldırım,  “Dünyada esaret altına girmeyen, kimseyi de esareti altına almayan tek ulus vardır; o da Türk milletidir. Bunun için bu topraklarda hesap yapanların bir kere değil, bin kere düşünmesi lazım. Bunlar Gezi olaylarında da milleti birbirine düşürmeye çalıştırlar. Millet, lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında gür sesiyle hak ettikleri cevabı kendilerine verdi. Ben o zaman Ulaştırma Bakanıydım. Bunlar, ülkeye yol, köprü, havalimanı, baraj yapılmasın diyordu. Elhamdülillah yolları da köprüleri de havalimanlarını da tünelleri de yaptık. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Beni ‘Toy Beyi’ seçtiniz. Bunun da bir sorumluluğu var. Buraya daha sık geleceğiz, daha sık buluşacağız. Kim kiminle yol yürürse yürüsün, endişeniz olmasın. Bu toprakların, bu bayrağın gerçek sahibi; aziz Türk milletidir” diye konuştu.

 

 

 

DURMAZ: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YİNE EN YÜKSEK OYLA SEÇİLECEK

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, 2023 yılında gelmiş geçmiş en yüksek oy oranıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçeceklerini söyledi. Durmaz Adana'da olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Turan yolculuğunda Türk'ün adını haykırdıkları her kıtada, coğrafyada Yörük Türkmenlerin hep en önde yer aldığını kaydeden Durmaz, "Yörük çadırları, Türkmen kilimleri, tülbentleri, duaları, türküleri bizi bir yapmış, dokunan halıların her ilmiği birliğimizi ve kardeşliğimizi biraz daha sıkılaştırmıştır. Sizin türküleriniz bu dağlarda yankılandıkça, sizin kilimleriniz birlik şuuruyla dokundukça, semalarımızdan dualar eksik olmadıkça hamdolsun bu millet bölünmeyecek, şanlı bayrağımız inmeyecek, mübarek ezanımız dinmeyecektir. Vatanı parçalamaya, milleti bölmeye yeminli terör örgütlerinin siyasi uzantılarıyla hiçbir şart altında bir arada olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Milli şuur, 86 yıl sonra Ayasofya'yı ibadete açmaktır. Turan ülkümüzün ete kemiğe bürünüp Türk Devletleri Teşkilatının kurulmasıdır. Sınırlarında kendisine rağmen operasyon yapılamayacağını dünyaya gösteren Türkiye'yi bölgesel ve küresel güç yapmaktır. O da Allah'a şükürler olsun ki, Cumhur İttifakı'ndadır ve bugün de burada devletiyle, milletiyle el ele ve gönül gönüledir." ifadelerini kullandı.

 

 

Durmaz, Cumhur İttifakı'nın sıradan bir birliktelik ve çıkar merkezli bir oluşum olmadığına dikkati çekerek, "Cumhur İttifakı olarak Türk milletinin huzurlu, onurlu, gururlu geleceği için kutlu bir yola çıktık. Bu yol, köklü geleneğimizi günümüze ve günümüzden geleceğe taşıyan iman, akıl, irade ve azim sahibi olan ruhun devamıdır. Amacımız, Türkiye'yi Cumhuriyet”imizi 100. yılı olan 2023'te lider ülke yapmaktır. İstanbul'un fethinin 600. yıl dönümü olan 2053'te küresel anlamda süper güç haline getirmekti” şeklinde konuştu.

 

KOCAİSPİR: “YÖRÜKLER BİR NEHİR GİBİ AKMAYA DEVAM EDECEK”

 

Yörük Türkmen kültürünün Anadolu’nun tarihsel süreci içerisinde çok kıymetli bir yerde durduğunu ifade eden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Muhteşem bir organizasyon oldu. 7’den 70’e ağırladığımız binlerce misafirlerimizle birlikte geleneklerimizi, kültürümüzü yeniden yaşadık. Yörükler bu topraklarda bir nehir gibi akmaya devam edecek. Bugün burada ağırladığımız misafirlerimiz bugüne kadar bu mirasının yok olmasına izin vermedi, vermeyecek. Bize düşen, bu kararlılığa güç katmak ve bu kültürü gelecek kuşaklara en özgün haliyle aktarabilmek.” dedi.

 

ULUDAĞ: “BAYRAM HAVASINDA GEÇTİ”

 

Şölen için günler öncesinden hazırlıklara başladıklarını belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, iki yıl aranın ardından gerçekleştirilen şölenin bayram havasında geçtiğini ifade ederek, “Şölenimize gösterilen ilgi ve alaka bizleri ziyadesi ile mutlu kıldı. Bu yıl 18.’sini düzenlediğimiz şölenin, yaylalarımızın şahinleri kentlerimizin sessiz çoğunluğu Yörük Türkmenlerimizin kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına amacına ulaştığına inanıyorum. Bu şölen insanların birbirleriyle kucaklaştığı, kardeşliğin, misafirperverliğin en üst düzeyde olduğu bir şölen olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Yörük, Türkmen, şenliğinde,, siyasiler, renk, cümbüşü, içindeydi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı