|
||
| Karalar ekmek ve su fiyatı artırımı için meclisten destek istedi | ||
| Karalar ekmek ve su fiyatı artırımı için meclisten destek istedi | ||
| GÜNDEM Haberi | ||
![]() |
||
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ekmek ve su fiyatlarına zam yapılması konusunda meclisten destek istedi. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayının ilk oturumu toplandı. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen oturuma Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından ek gündem maddeleri oylamaya sunuldu. Gündem dışı konuşmaların olmadığı oturumda gündem maddelerine geçildi. Mecliste görüşülen 9 gündem maddesi komisyona sevk edildi.
EKMEKTEN AYDA 12 MİLYON ZARAR EDİYORUZ Meclis sonunda söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ekmek ve su fiyatlarına zam yapılması konusunda meclisten destek istedi. Belediyenin halk ekmeğinden ayda 12 Milyon zarar ettiğini anlatan Başkan Karalar, “Ekmeğin fiyatını bir süredir 1.25 liraya satıyoruz. Keşke imkanımız olsa da çok fazla ekmek üretebilsek. Bu ücretten vermeye devam edebilsek. Ama ne yazık ki ekmekten ayda 12 Milyon zarar ediyoruz. Ekmeğin fiyatını bizim arttırmamız gerekiyor. Bu konuda meclisin desteğini bekliyoruz” dedi.
16 MİLYON BİRİKMİŞ ARAÇ KİRASI BULUNUYOR ASKİ’ninde 16 milyon birikmiş araç kirası borcu bulunduğunu belirten Başkan Karalar, “Ayrıca şuanda ASKİ’de maliyet yüksekliğinden dolayı sadece ve sadece günlük elektrik yakıt kirasını ödeye biliyor. Kirayı bile ödeyemez duruma geldik. 16 milyon birikmiş araç kirası bulunuyor. Aldığımız araçlara istinaden bu. Araç almasaydık bu daha da yüksek olurdu. ASKİ şuanda yüzde 19 zararda. Belki de yeni elektrik fiyatlarıyla bu artmıştır. Onunla ilgilide bizim bir fiyat artışı yapmamız gerekiyor. Eğir vatandaşa hizmet yapmamız isteniyorsa, ki istiyoruz hep beraber. Onun için meclisin bu iki konuda yardımını istiyorum” diye konuştu. |
||
|
||
| Etiketler: Karalar, ekmek, ve, su, fiyatı, artırımı, için, meclisten, destek, istedi, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.








