301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
27 Haziran 2022 - Pazartesi 22:03
 
Kozanlılar il hakkının geri verilmesi istiyor
Kozanlılar il hakkının geri verilmesi istiyor
AKTUALİTE Haberi


Kozan Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli, 96 yıl önce vilayet olan Adana’nın Kozan ilçesinin il hakkının geri verilmesini istedi.

Tüfekli, kent konseyi üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, 2023’te Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında 100 ilin konuşulduğunu, bunu hak eden ilçeler arasında Kozan’ın da olduğunu söyledi.

96 yıl önce il olan Kozan’ın vilayet hakkının elinden alındığını belirten Tüfekli, "Kozan’ın yeniden elinden alınan il hakkının geri alınması için geçmişte atılan adımları referans alarak, özellikle halkın dahil olacağı imza kampanyası veya konu ile ilgili tanıtım etkinlikleri ile halkın sahiplendiği bir noktaya getirerek, Ankara’ya Türkiye Büyük Millet Meclisine sesimizi duyurmak bu haklı talebin yerine gelmesi için Kozanlılar olarak tek yürek olduk. Siyaset üstü bir gündem ile sesimizin Ankara’dan duyulmasını Kozan’ın il olmasını istiyoruz. Bunun için tüm kurumlar sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız bir araya gelerek çalışmalarımızı gündeme taşıyacağız” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kozanlılar, il, hakkının, geri, verilmesi, istiyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı