Haber Detayı
02 Mayıs 2024 - Perşembe 23:04 Bu haber 248 kez okundu
 
20. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni başlıyor
20. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni başlıyor
KÜLTÜR SANAT Haberi


Adana'da ki Yörük Türkmen Dernekleri tarafından bu yıl 20'incisi 3-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan "Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni" düzenlenecek. Şölene ulaşım ücretsiz sağlanacak.

 

Şenliğin bu yıl ki teması Söğüt’ten Sarıçam’a Gönül Köprüsü oldu. Sarıçam Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Adana Valiliği’nin himayesinde gerçekleşecek olan şenliğe, Kültür ve Turizm Bakanlığı destek verecek.  Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 14 ilçe Belediye Başkanlıkları da etkinliğe katılım sağlayacak. Sarıçam Yörük Parkında gerçekleşecek olan şölen  yine renkli etkinlikler yer alacak.

 

Adana'da ki Yörük Türkmen Derneklerince, bu yıl 20'incisi  3-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan  "Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni"  öncesi basın toplantısı düzenlendi.

 

ETKİNLİKLER 3-5 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Hoca Ahmet Yesevi Otağı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Tertip Komitesi Başkanı Avukat İsmail Demirdüzen,  her yıl yapılan geleneksel Söğüt’ten Sarıçam’a Gönül Köprüsü 20. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleninin bu yıl, Sarıçam Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Adana Valiliği’nin Himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 14 ilçe belediye başkanlıklarının katılımlarıyla, 3-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirtti.

YÜRÜK ORMAN PARKI ŞENLİK ALANINDA YAPILACAK

5 Mayıs tarihinde Sarıçam Mustafalar Mahallesi’nde; Yörük Ormanı Parkı Şenlik alanında yapılacak etkinliklerle şölen düzenlemesi kararı alındığını belirten Demirdüzen, “ Şölen düzenleme kurulunun aldığı kararla Adana Şehir merkezinde ve Adana Sarıçam Yörük Ormanı şenlik alanında olmak üzere etkinlikler gerçekleştirilecektir.  3 gün sürecek şölen programı ve katılan sanatçı ve etkinlikler hakkında Tertip Komitesi olarak Adana halkını bilgilendirmek için bu basın toplantısını yapıyoruz” dedi.

 

MEVLİT OKUTULACAK

Şölenin programı hakkında bilgiler veren Demirdüzen, “Bu yıl ki Yörük Türkmen Şölenimiz, 3 Mayıs Cuma günü Adana Sabancı Merkez Camii’nde Cuma Namazını takiben Türk Büyükleri ve Şehitlerimiz Anısına Mevlid-i Şerif  okutularak başlanacak. 4 Mayıs Cumartesi günü 24 oğuz boyunu temsilen toy alanına çadırların kurulacak. 5 Mayıs  Pazar günü saat 10:00 ‘da Adana Büyükşehir Belediyesi Bando ekibi eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunması ile açılış yapılacak.

 

PROGRAMDA NELER VAR?

Burada ki program akışı ise şöyle gerçekleşecek; 10:30’da  Halk ozanlarının atışması, 11:00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Halk oyunları Gösterisi, 11:30’da  Mehteran Takımı gösterisi, 12:00’de  Belen Gökçe Konseri, 12.15’de Alperen Kekilli konseri, 12:30 katılımcı dernekleri ve yörük türkmenleri temsilen tertip komitesi başkanının konuşması olacak.  Saat 12:40’da  Efe oyunları eşliğinde Çoban Ateşi’nin yakılacak. Saat 13:00’de protokol konuşmaları,  14:00’de  Arzu Gök ve Grup Yarenler konseri,  14:30’da Türk Dünyası’ndan Türksoy teşkilatı tarafından misafir edilen Özbekistan Halk Dansları Topluluğu Canlı Performans sunumları sunacak. Saat 14.45’de Türksoy teşkilatı misafiri Kazakistan’ın parlayan yıldızı Lara konseri, Saat 15:30’da Türk Dünyasının Güçlü Sesi  Azerin Halk Konseri ve saat 17:00’de  kapanış gerçekleştirilecek” diye konuştu.

 

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Şölen alanına ulaşımın ücretsiz olacağını dile getiren Demirdüzen, “Adana şehir merkezi ile Sarıçam Yörük Parkı arasındaki mesafe 15 km olup, yolun tamamı asfalttır. Sarıçam Yörük Parkındaki şenliklere Adanalı hemşerilerimiz özel araçları ile gidebilecekleri gibi Şölen için Adana Büyükşehir Belediyesi’nin önlerinde ‘şölen alanına gider’ yazılı toplu taşıma araçlarının ringleri 5 Mayıs Pazar günü sabah saat 08.00’de şehir merkezinde her 15 dakikaya bir normal güzergahlarından ring yaparak hemşerilerimizi şölen alanına taşıyacaklardır. Dönüşte yine aynı şekilde ücretsiz olarak sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

 

GEREKLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını anlatan Demirdüzen, “Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl şölene ülkemizin ünlü simaları ve sanatçılarının katılması kesinleşmiştir. 20. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleninin uyumlu ve huzur içerisinde gerçekleşmesi için başta Adana Valiliğimiz ve diğer mülki amirler, bütün Belediyeler olmak üzere düzenleme komitemiz planlanan etkinlikler için tüm önlemleri almış bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

 

Demirdüzen sözlerini şöyle sürdürdü;

“Tüm Çukurova ve Akdeniz Bölgesindeki vatandaşlarımızı ve Adanalı hemşerilerimizi 5 Mayıs 2024 günü Sarıçam Mustafalar Mahallesinde yapılacak Yörük Türkmen Şölenine katılarak Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde yün minderler üzerinde sıkma yiyip ayran içmeye davet ediyor, "Şölenimizde Adana ilimizde ve Türkiye’nin muhtelif bölgelerinde faaliyet gösteren Yörük Türkmen ve kardeş STK’lar ile birlikte sen ben yok biz varız biz de Türk Milletiyiz diyerek Yaylaların Şahinleri, Kentlerin Sessiz Çoğunluğu Yörük Türkmenler’in kültürü, birlik ve beraberliği, vatan ve millet sevgisi, devlete olan sıkı sadakatlerinin gösterileceği bir program hazırladık Yörük Türkmenlerin bu birlik beraberlik şölenine bütün hemşehrilerimizi katılmaya davet ediyoruz. . Şölenin gerçekleşmesine maddi ve manevi destek veren başta  kişi ve kurumlara Tertip Komitesi adına teşekkür ediyor Adana Halkına saygılarımızı sunuyoruz”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: 20., Uluslararası, Çukurova, Yörük, Türkmen, Şöleni, başlıyor, , , , , , , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı