301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Temmuz 2024 - Çarşamba 23:21 Bu haber 711 kez okundu
 
“Adaletsiz ve eşitsiz vergi yükünü sırtımızdan alın”
“Adaletsiz ve eşitsiz vergi yükünü sırtımızdan alın”
SAĞLIK Haberi


VERGİDE ADALET EYLEMLERİ 19 HAFTADIR SÜRÜYOR

Adana Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası yönetici ve üyeleri ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemlerinin 19. Haftasında Yeşilyurt Aile Sağlığı Merkezi’nden Maliye Bakanına seslenerek “Adaletsiz ve eşitsiz vergi yükünü sırtımızdan alın” dediler.

 

VERGİ ÖDEMEYEN 800 ZENGİN YENİ HATIRLANDI

Kurumlar adına açıklamayı okuyan Adana Tabip Odası YK Üyesi Dr. A. Erhan Özeren, “Bugün 17 Temmuz Çarşamba, on dokuz haftadır vergide adalet istiyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK),’İlk etapta tespit edilen 800 kişinin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı, lüks araçlara bindiği, lüks tüketimde bulunduğu ancak hiç gelir beyan etmediği ve vergi mükellefi olmadığı.’ açıklamasında bulundu. Yıllardır yüksek kazanca sahip kişilerin, şirketlerin kayrıldığını, gelirlerine göre hiç vergi ödemediklerini söylüyorduk ama yeterince dikkate alınmıyorduk. Ama artık bu durumun doğruluğunu hükümet yetkilileri de açıklamış oldu. Siz hiç ayda 5 milyon TL üzerinde harcama yapan ve vergi ödemeyen çalışan duydunuz mu? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Aylık harcamaları 5 milyon TL’nin üzerinde olup hiç gelir beyan etmeyen kişileri gerçek kazançlarını vergilendirmek üzere denetim kapsamına alıyoruz. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz."

 

SAYIN ŞİMŞEK BU AÇIKLAMALARINA NE DEMELİ?

Madem öyle, ayda 5 milyon TL harcayıp hiç vergi vermeyenlere şimdiye dek neden izin verdiniz? Neden vergi kaçıran, kazancına göre vergi ödemeyenleri görmezden geldiniz?

İzmir'de elektrik kaçağı yüzünden iki kişinin yaşamını yitirmesiyle gündeme gelen GDZ Elektrik A.Ş.'nin son üç yıldır kurumlar vergisi ödemediği gibi iddialar doğru mudur?

Çalışanların sırtına yüklediğiniz yüksek vergi oranlarını neden düşürmüyorsunuz?

Çalışanların giderek düşen satın alma gücüne neden sessiz kalıyorsunuz? Halkın günlük temel yaşamını sürdürecek gücü kalmamıştır. Vergi paketini, çalışanların ve emeğiyle geçinen halkın vergi yükünü azaltan insanca yaşayacak düzeye getirilmesi zorunlu hale gelmiştir.

Vergi dilimleri düşük tutulup, vergi oranları yüksek olunca çalışanların vergi yükü artıyor”

 

YAŞAM DAHA DA ZORLAŞIYOR

Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl’ün basına yansıyan açıklamalarına göre:

2024 yılı için gelir vergisi tarifesi ücretliler için:

• 110.000 TL'ye kadar 15%

• 230.000 TL'nin 110.000 TL'si için 16.500 TL, fazlası 20%

• 870.000 TL'nin 230.000 TL'si için 40.500 TL fazlası 27%

• 3.000.000 TL'nin 870.000 TL'si için 213.300 TL, fazlası 35%

• 3.000.000 TL'den fazlasının 3.000.000 TL'si için 958.000 TL, fazlası %40

2000 yılında gelir vergisi tarifesinin ilk dilimi brüt asgari ücretin 21 katı olduğuna göre gelir vergisi tarifesinin ilk diliminin 420.000 TL olması gerekirken, 2024 yılı için gelir vergisi tarifesinin ilk dilimi 110.000 TL olarak düşük tutulduğu görülüyor. Ücretli yıl içinde erken vergi dilimine girip yılın sonuna doğru aldığı ücret hızla düşerken, yaşanan hayat pahalılığı satın alma gücünü düşürdükçe yaşam daha da zorlaşıyor.”

 

SORULARIMIZI BU HAFTA DA YİNELİYORUZ

Bu nedenle, Yılın ilk ayından itibaren tercihen düşük düzeyde tutulan vergi dilimlerine girdiğimiz gerekçesiyle ücretlerimizden yüksek vergi kesintileri yapılıyor. Kesinti oranları yılsonuna doğru %35 civarına çıkıyor. Bu adaletsiz ve eşitsiz vergi yükünü sırtımızdan alınmasını, her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla %15 vergi kesinti oranlarını hayata geçirilmesini istiyoruz. Sağlık çalışanları ve diğer tüm ücretli kesimden alınan yüksek vergilerden vazgeçilmesi için sağlık birimleri önlerinde on dokuz haftadır yaptığımız basın açıklamalarına kayıtsız kalan hükümete haklarımızı almak için mücadele etmeye kararlı olduğumuzu hatırlatmak isteriz. On dokuz haftadır hükümete sorularımızı bu hafta da yineliyoruz:

 

·         Bizlerden ek vergi kesintileri yaptığınız oranlarda vergi aldığınız şirket var mı?

·         Vergi kaçıranları hepimizden daha iyi biliyor ve tanıyorsunuz. Basına bildirdiğiniz 800 kişi dışında kazancına göre düşük ve ya hiç vergi vermeyenleri kollamaya devam edecek misiniz?

·         Vergisini sildiğiniz, yüksek vergi muafiyetleri sağlayarak kamudan beslediğiniz şirketlere desteğinizi kesecek misiniz?

·         Halkımızdan alınan adil olmayan ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden dolaylı vergileri azaltmayı düşünüyor musunuz?

·         Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

Vazgeçmiyoruz Israr ediyoruz haklıyız ve hakkımız olanı alana dek her Çarşamba eylemlerimizi sürdüreceğiz!

Aile hekimliği çalışanları ve diğer tüm sağlık çalışanları olarak on dokuz haftadır sürdürdüğümüz ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemlerimizi her Çarşamba olduğu gibi taleplerimiz karşılana dek sürdüreceğiz.”

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Adaletsiz, ve, eşitsiz, vergi, yükünü, sırtımızdan, alın”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı