301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Temmuz 2024 - Çarşamba 00:25 Bu haber 820 kez okundu
 
Ak Partili Üyesi Çınar, ‘Tasarrufa evvela Seyhan İmar AŞ’den başlayın”
Ak Partili Üyesi Çınar, ‘Tasarrufa evvela Seyhan İmar AŞ’den başlayın”
SİYASET Haberi


Adana Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Başak Korkmaz Çınar 9 Temmuz günü mecliste söz alarak konuştu. Seyhan Belediyesi’nin oturumunda başkanın yönettiği mecliste, Cumhur İttifakı'nın söz almış olduğu meclis sözlerini tahkir ettiğini, ‘sırf söz almak ve itiraz şerhi koymak için söz alıyorsunuz’ diye nitelendirilmesine üzüldüğünü, oysa belediyede yaşanan ve memurların hak arayışında CHP Gençlik Kollarının fiziksel müdahalelerini ve 8 temmuz da Ak Parti Grup başkanvekili Abdullah Avcı’nın konuşmasının canlı verilmediğini ve engellendiğini kaydetti.

Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Başak Korkmaz Çınar yaptığı konuşmada şunlara değindi. “Hepimizin malumu olduğu üzere milli iradenin tecelli ettiği yegane yer seçim sandıklarıdır. 31 Mart 2024 seçimlerinde hemşerilerimiz, partimize belediye meclisinde muhalefet rolü vermiştir.

Demokratik ve hukuki vasıtalarda kullanacağımızı bu kürsüden sözlerime başlamak istiyorum. Sayın başkan ve kıymetli meclis üyeleri. Yüz yılı aşan demokrasi tarihimizde sayısız badireler atlattık. Milli iradenin hiçe sayıldığı, bir avuç azınlığın milli irade üzerinde kurduğu vesayetçi anlayış, yirmi iki yıllık AK Parti iktidarında bertaraf edilmiş, çağdaş demokrasinin gereği olarak en küçük azınlık grubunun dahi kendisini ifade etmesine fırsat tanımıştır.

Lakin mahalli idareler seçimlerinden sonra meclis üyesi olarak şahsen hiçbir oturumu kaçırmadım. Seyhan Belediyesi Meclisinde tarihin tozlu sayfalarına karışan çoğunlukçu anlayışın devam ettirilmeye çalışıldığını, anti demokratik yöntemlerin yeniden diriltilmeye çalışıldığını üzülerek ifade etmek istiyorum.

 Şu an elimde tuttuğum meclis tutanakları 1 Temmuz ve 5 Temmuz tarihleri arasında yapılan oturumlarda belediye meclisinde yapılan müzakereleri ihtiva etmektedir. Bir Temmuz ve üç Temmuz'da Başkan Hanım'ın yokluğunda yapılan oturumlar başkan vekillerinin riyasetinde gerçekleştirilmiştir. Her iki oturumda Sayın Başkan Vekilleri gündem dışı konuşmalara ilişkin gerekli söz hakkı nezaketini ve salahiyetini göstermişlerdir. Lakin Başkan Hanım'ın riyasetinde gerçekleştirilen iki Temmuz tarihindeki oturumda daha önce bizlerin meclis üyelerinin, Cumhur İttifakı'nın söz almış olduğu meclis sözlerini tahkir etmiş, sırf söz almak ve itiraz şerhi koymak için söz alıyorsunuz diye nitelendirmiştir.

Ayrıca dört Temmuz'daki oturumda da parti grubumuz adına talep edilen gündem dışı söz hakkı talebimizi ki, dün burada Abdullah (Avcı) Bey'in Oya Hanım'la yaşamış olduğu olaya ilişkin tartışmaya ilişkin bir itirazımız olacaktı. Bu talebimiz memurların maruz kaldığı fiziksel müdahaleye yönelikti. Bu talebimiz de engellenmiştir. Akabinde grup başkan vekilimiz Abdullah Bey tarafından bu konu büyükşehir belediyesi meclisinde gündeme getirilmiştir. Başkan Hanım aynı zamanda bir hukukçu olarak meslektaşım olması hasebiyle vekil müvekkil ilişkisinin niteliğini bilebilecek mesleki tecrübeye sahiptir. Belediye meclisinde yok sayılan esasında siyasi parti grubumuzun söz hakkı değil. Bilakis aziz milletimizin bizlere verdiği yetki ve vekalettir. Yaklaşık bir aydır Seyhan Belediyesi bünyesinde çalışan memurlarımızın sosyal denge tazminatları ve ikramiyelerinin ödenmemesi sebebiyle memurlarımız demokratik protesto haklarını kullanmış ve bu eylemleri esnasında CHP Seyhan Gençlik Kolları Başkanı ve yanındaki şahıslar tarafından kendilerine fiziksel müdahalelerde bulunulmuştur. Her ne kadar söz konusu eylemin dün Başkan Hanım böyle söyledi. Kamusal alanda ve mesai saatleri içerisinde yapıldığından bahisle illegal olduğu ileri sürülse de, bu kabulde dahi gayri meşru ve hukuka aykırı fiziksel müdahalenin kabul edilmesi mümkün değildir. Yaşanan müessif hadiseyi tenkit ettiğimizi reddettiğimizi bu kürsüde grubum adına beyan ediyorum. Sayın Başkan ve kıymetli meclis üyeleri, Seyhan Belediyesi'nde görev yapan memurlarımızın kişi başına sekiz bin, dokuz yüz üç TL. Ramazan Bayramı ikramiyesi sekiz bin, altı yüz yetmiş üç TL sosyal de tazminatı ki bu iki aydır yatırılmamaktadır. Totalde on yedi bin, üç yüz kırk yedi bin TL alacağı vardır. Ayrıca bir ayda bin beş yüz altmış altı TL ulaşım yardımı ödenmemiş olup, özetle bir memurumuza toplamda yaklaşık olarak yirmi yedi bin, sekiz yüz on yedi TL tutarında alacakları ödenmemiştir.

Buna mukabil olarak Kurban Bayramı ikramiyesini de eklediğimizi bu rakam yaklaşık olarak, brüt anlamda kırk beş bin TL civarında çıkmaktadır. Şimdi biz bu sorunları dile getirdiğimiz zaman, dünkü meclis oturumunda Başkan Hanım Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu tasarruf tedbirlerini ve mahiyetini net bir şekilde izah edemediği, Sayıştay raporuna atıfta bulunmuştur. Halbuki on yedi Mayıs, iki bin yirmi dört tarihinde Resmi Gazete'de açıklanan tasarruf tedbirleri başlıklı Cumhurbaşkanlığı genelgesinin personel giderleri başlığı altında sadece ölüm, istifa ve emeklilik dışında kamuya yeni personel alımı yapılamayacağı, kamu personellerini zorunlu haller dışında fazla çalışma ve nöbet ücreti ödenemeyeceği gibi hususlar yer almaktadır. Görüldüğü üzere işçinin ve memurun hak ve alacaklarına ilişkin bir kısıtlama asla söz konusu değildir. Eğer bir yerden tasarruf edilecekse bu işçi ve memurun alacak kalemleri tasarrufu evvela Seyhan İmar AŞ'ye doldurulan fuzuli işleri kısarak yapabilirsiniz. Dün zaten Ali Bey de (Ali Demirçalı) burada kendi Yüreğir Belediyesi'ne ilişkin izah etti.

Maltepe, Beşiktaş, Kartal gibi ilçelerde yirmi bin TL tutarında sosyal hatta daha üzerinde, sosyal denge ödenekleri ödenirken, tasarruf tedbirleri sadece Seyhan için geçerli olmasa gerek. Kaldı ki bu ilçelerde yıllardır CHP'li başkanlar tarafından yönetilmektedir. Eğer borçlu bir belediye devraldığınızı iddia ediyorsanız ve bundan ötürü işçi ve memurdan kısıtlamaya gittiğinizi söylüyorsanız o halde belediyeyi hangi mali koşullar altında devraldığınızı açıklamakla mükellefsiniz. Aksi takdirde memurun bu haklı isyanını partinizin gençlik kolları başkanının yaptığı fiziksel müdahale ve parti grubumuzu uygulanan anti demokratik kısıtlayıcı tavırlarla bastıramazsınız. Ve dahi ne pahasına olursa olsun biz buna müsaade etmeyiz. Her şeyin daha Güzel olacağı iddia ederek bir seçim kampanyası yürütenlerin seçildiklerinde ise belediye personellerinin sosyal denge haklarını dahi ödeyemeyecek durumları olmalarını aziz hemşerilerimizin takdirine sunuyoruz. Teşekkür ediyorum.” Diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Ak, Partili, Üyesi, Çınar,, ‘Tasarrufa, evvela, Seyhan, İmar, AŞ’den, başlayın”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı