301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Aralık 2023 - Çarşamba 18:46 Bu haber 184 kez okundu
 
ARATOS FELSEFE OKULU YENİ DÖNEM İLK DERSİNİ YAPTI
ARATOS FELSEFE OKULU YENİ DÖNEM İLK DERSİNİ YAPTI
KÜLTÜR SANAT Haberi


Aratos Felsefe Okulu 2023-2024 12. dönemin ilk ders yapıldı. Tarsus’ta 20 yıldır yayınlanan Aratos Felsefe Dergisinin bir etkinliği olan Aratos Felsefe Okulu 2011 yılında kurulmuş ve derslere başlamıştı.

 

Antik çağda yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci (astronom) Tarsuslu filozof Aratos adına oluşturulan felsefe okulunda 12 yıldır çeşitli üniversitelerden akademisyenler gönüllü olarak ders veriyor.

 

Aratos Felsefe Okulu 2023-2024 12. dönemin ilk dersini Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Adnan Bozkurt tarafından “Sokrates’in Savunması” başlığında verildi.

 

Aratos Felsefe Okulu dersi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Tarsus evleri sokağında St. Paul Kuyusu yanında kurduğu Tarsus’a Değer Katanlar (TADEKA) binasında yapıldı.

 

Adnan Bozkurt, anti çağın en önemli düşünürlerinden filozof Sokrates’in yaşamını, onun toplumu aydınlatmak için gösterdiği çabayı anlattıktan sonra Atina senatosu ve devletiyle ters düşmesini, iktidarın onu ölüme götüren süreci ile Sokrates’in ölümüne yer verdi.

 

Felsefe dersine Mezitli Kent Konseyi felsefe topluluğu da katıldı.

 

Aratos Felsefe Dergisi yayın yönetmeni ders öncesi yaptığı konuşmada, Tarsus’ta ilk dersin ardından Mersin, Silifke, Adana ve İskenderun’da derslere başlanacağını ve Türkiye genelindeki kurdukları okullarda da devam edileceğini belirterek, “Aratos Felsefe Okulları, içinden geçtiğimiz karanlık sürece karşı felsefi aydınlanma çabası içindedir. Emekten yana, yurtsever, ilerici ve aydınlanmacı akademisyenler gönüllü olarak bu çabamıza destek veriyor.

 

Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız felsefe festivalleri, Aratos Felsefe Sempozyumu ve Anadolu’da Felsefeye Yolculuk gibi etkinliklerimizle Tarsus’u felsefenin kenti yapma çabamızı ortaya koyduk.

 

Toplum, ekonomik ve sosyal bir çöküş içinde olduğunda ve kültürel olarak gerilemeye başladığında bir çıkış yolu arar ve bu noktada felsefeye tutunur. Felsefi aydınlanma karanlıktan çıkışın biricik yoldur. Aratos Felsefe dergisi ve okulu olarak biz de bu aydınlanma çabası içindeyiz” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , ARATOS, FELSEFE, OKULU, YENİ, DÖNEM, İLK, DERSİNİ, YAPTI, , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı