301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Mayıs 2024 - Pazartesi 23:34 Bu haber 422 kez okundu
 
AVCI; ‘MADDELERİ OLDU BİTTİYE GETİRİYORSUNUZ’
AVCI; ‘MADDELERİ OLDU BİTTİYE GETİRİYORSUNUZ’
SİYASET Haberi


Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Abdullah Avcı önemli ikinci konuya geçerek, belediyeyi uyardı. Çoğunluğun CHP’de olmasından dolayı maddelerin çok hızla tartışılmadan geçirildiğini sözlerine kaydederek, 10 yıl geçse bile hukuka aykırılıktan yeniden dava açılabileceğini sözlerine ekledi.

Ak Partili Grup sözcüsü Abdullah Avcı; “Değerli arkadaşlar, seçim sonucu mecliste farklı bir tablonun çıktığını hepimizin malumudur. Milletimizin iradesine saygı duyduğumuzu belirterek geçtiğimiz toplantıda hayırlı olsun dileklerimizle dileklerimizi iletmiştir. Önceki dönem tablo tam tersi bir durumda idi ve birçok konuda yüzde doksan beş oranında meclisimizin mutabakatla gündemdeki maddeleri görüşüp, karara bağlıyorsunuz. İmar komisyonu toplantısı bizlere bu döneme ilişkin bazı ipuçları vermektedir. Komisyonda görüşülen maddelerle, birçok konuda hukuka ve usule aykırı teklifler ben yaptım oldu, mantığıyla mecliste çoğunluğu elinde bulunduran CHP grubunun oylarıyla üst düzey geçirilmiştir. Buradan açıkça ifade edeyim ki bu doğru bir yöntem değildir. Bazı maddeler açıkça hukuka aykırı ögeler içermektedir. Örneğin tren hattı, plan değişikliği teklifinde tren hattıyla ilgili olmadığı hal üzerindeki bazı kişilere ait taşınmazların imar fonksiyonlarının değiştirilerek büyük bir rant sağlandı, açıktır. Diğer maddelerde de birçok hukuki sıkıntı vardır. Ve dava açılması halinde de bunların iptal edileceği kuşkusuzdur.

Geçen dönem meclis çalışmaları nedeniyle az önce Cemal Başkan'ın da söylediği gibi hiçbir adli ve idari soruşturmaya muhatap olmadığınızı hem belediye başkanı Zeydan Karalar'ın hem de grup sözcülerimiz övünerek söylediler. Bu güzel sonucun ortaya çıkması hemen her maddenin çok ciddi incelemeye tabi tutularak mutabakatla geçmiş olması sebebiyledir. Şimdi aceleyle yapılan bu değişikliklerin alınan kararların ileride meclisimizin sıkıntıya sokacak adli ve idari soruşturmalar ile muhatap kılacağından olmasın. Yol yakınken bu tavrınızdan dönmenizi tavsiye ediyorum. Değerli arkadaşlar bu konularla ilgili soruşturmalarda ceza zaman aşımında olmadığını bir kez daha hatırlatmak isterim. Bugün aldığımız bir karar on yıl sonra hukuka aykırılığı tespit edilirse, yine bu konu bizim aleyhimize bir soruşturma konusu olabilecektir. Kıymetli arkadaşlar, yine komisyon toplantısında kent meydanındaki belediyeye ait dairelerden yedi, sekiz tanesinin satılarak verildiği borçlarının ödenmesiyle ilgili bir karar alınmıştır. Bu meydanın Seyhan Belediyesi'nden Adana Büyükşehir Belediyesi belli bir encümen kararıyla yapılmasının hukuka aykırı, aykırılığını, meclisin baypas edilerek böyle bir karar alındığını, önceki dönem mecliste konuşmamda dile getirmiştim. Yine bu kürsü salonunda değerli arkadaşlar kent meydanının Seyhan Belediyesi'nden büyükşehir belediyesine geçirilmesi esnasında yetki aşımı yapılmış, meclis baypas edilerek encümen kararıyla yapılmıştır. Dolayısıyla yapılan bu tür işlemleri hukuki temelden yoksun olduğunu da hatırlatmak isterim. Şimdi hukuka aykırı olarak yapılan bu işlemden sonra yapılan dairelerin alelacele satılmak istenmesi de seçim sürecinde bütçeyi ne kadar büyüttükleriyle övünen sayın Zeydan Karalar'ın daha henüz başındayken belediyeye ait mal varlıklarını haraç-mezat veriyor satışa çıkarması doğru bir uygulama değildir. Yirmi dört milyarlık devasa bir bütçenin daha beş ayda böyle bir gelire ihtiyaç duyması Sağlıklı bir gidişat değildir. Bu hususta kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.” Diye konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: AVCI;, ‘MADDELERİ, OLDU, BİTTİYE, GETİRİYORSUNUZ’,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı