301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
27 Mart 2024 - Çarşamba 21:56 Bu haber 110 kez okundu
 
BAHAR DİZİSİ 'EPİLEPSİ İÇİN BAK'TI
BAHAR DİZİSİ 'EPİLEPSİ İÇİN BAK'TI
SAĞLIK Haberi


BAHAR DİZİSİNDEN EPİLEPSİLİ BİREYLERE ANLAMLI DESTEK

Bahar dizisinin yayımlanan son bölümünde epilepsi hastalarının sosyal hayatlarında karşılaştıkları ön yargılara dikkat çekildi

Her salı akşamı izleyicileri Show TV ekranlarında buluşturan MF Yapım imzalı Bahar dizisinin, 26 Mart Mor Gün yani Epilepsi Farkındalık Günü’nde yayımlanan bölümünde, Türk Epilepsi ile Savaş Derneği’nin hayata geçirdiği Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasına destek verildi. Dizide, “Çevresinde epilepsi hastası bireylerin olmasından ön yargıları sebebiyle rahatsızlık duyanların oranı yüzde 60. Sen onlardan olma! #GerçeğiGör” mesajının yer aldığı afişler kullanıldı.

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Nerses Bebek, “Ülkemizin sevilerek takip edilen yapımlarından Bahar dizisinde epilepsi farkındalık mesajlarının yer alması ön yargılarla mücadelemiz için çok önemli. MF Yapım’a, Bahar dizisi oyuncularına ve tüm ekibe epilepsi farkındalığı için verdikleri bu destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği, epilepsiyle ilgili toplumdaki ön yargılarla  sekiz yıldır Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası ile mücadele ediyor. Toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmayı hedefleyen kampanya ile ülkemizdeki 1 milyon epilepsili bireyin ön yargılar nedeniyle evlenmekten çalışmaya kadar sosyal hayatın her alanında yaşadıkları zorluklarla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor.

Epilepsi farkındalığına siz de destek olmak isterseniz ‘Mor Gözlük’ filtre linkiyle fotoğrafınızı ve farkındalık mesajlarınızı paylaşabilirsiniz:

https://www.instagram.com/ar/365833249537044/

Epilepsi İçin Bak Hakkında:

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği’nin UCB Pharma’nın koşulsuz desteğiyle, 2017 yılından beri hayata geçirdiği Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası bu yıl sekizinci yılında… Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası, epilepsili bireylerin de herkes gibi hayatlarına devam edebilecekleri, okuyabilecekleri, çalışabilecekleri, evlenebilecekleri, çocuk sahibi olabilecekleri ve başarılı işlere imza atabileceklerinin farkındalığını artırmayı amaçlıyor. Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının taşıyıcı ikonu olarak epilepsi hastalarına olan bakış açımızı değiştirmemiz gerektiğini sembolize eden mor gözlükler kullanılıyor.

Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası, 2024 yılında ön yargıları yıkmak ve karanlığın arkasına saklanan gerçekleri farkındalığın ışığıyla göstermek amacıyla #GerçeğiGör mottosunu benimsedi. 2024 yılında Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının gönüllü elçisi ünlü oyuncu Bülent Şakrak oldu.

Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası 2023 yılı mottosu #GörüneninÖtesinde ile epilepsi hakkında bilinenin ötesindeki gerçekleri anlattı. Kampanyanın 2022 yılındaki gönüllü elçisi olan Furkan Andıç farkındalık filminde de rol alarak, “#UzunLafınKısası farkındalık çok zor bir şey değil” diyerek herkesi epilepsi farkındalığını birlikte öğrenmeye ve öğretmeye davet etti. Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının 2021 yılındaki gönüllü elçisi Murat Dalkılıç olmuş ve epilepsinin çalışamamakla #NeAlakasıVar! demişti. Ünlü sanatçı Aşkın Nur Yengi de sesiyle farkındalık filmine destek olmuştu. 2020 yılında kampanyaya, ünlü oyuncu İrem Sak gönüllü destek vermiş ve #YılOlmuş2020 farkındalık filminde rol almıştı. Ünlü şarkıcı Derya Uluğ da dijital mecralardaki farkındalık çalışmalarının gönüllü destekçisi olmuş ve Emre Yücelen de sesiyle farkındalık filmine destek vermişti.

Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasıyla ilgili daha detaylı bilgi almak için  www.epilepsiicinbak.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: BAHAR, DİZİSİ, 'EPİLEPSİ, İÇİN, BAK'TI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı