301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Aralık 2023 - Cumartesi 21:43 Bu haber 259 kez okundu
 
“Besmele-i Şerif” Temasıyla Başlıyor
“Besmele-i Şerif” Temasıyla Başlıyor
KÜLTÜR SANAT Haberi


Serginin ilk durağı İstanbul olacak

Albayrak Grubu’nun gelenekselleşmiş Hat Eserleri Sergisi 10. yılına adım atıyor. İslam sanat geleneğini yaşatma ve geliştirme düşüncesinden hareket eden ve her yıl farklı bir temanın usta hattatlar tarafından sanat eserine dönüştürüldüğü Hat Eserleri Sergisi’nin bu yılki teması “Besmele-i Şerif” oluyor. Toplam 130 eserle 10 yılda dünyanın pek çok bölgesini ziyaret ederek 23 bin km yol kat eden sergi, sayısı milyonlara ulaşan sanatseverlerin ilgisini çekiyor.

 

Albayrak Grubu’nun, geride bıraktığımız 10 yılda; İslam coğrafyasının pek çok köşesine taşıdığı Hat Eserleri Sergisi, bu yıl “Besmele-i Şerif” temasıyla ziyaretçileriyle buluşuyor. 2014 yılından bu yana kesintisiz olarak devam eden ve her yıl farklı bir temada sanatseverlerin beğenisine sunulan Hat Eserleri Sergisi’nde, “Besmele-i Şerif” temalı hat eserlerinin yanı sıra Albayrak Hat Takvimi Koleksiyonu’nda yer alan tüm eserler de bulunuyor. 19 Aralık Salı günü, Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak açılışın ardından sergi 21 Aralık Perşembe günü Tophane Kasrı’nda ziyaretçileriyle buluşacak. 

Hat Eserleri Sergisi Tophane Kasrı’na Misafir Oluyor 

Albayrak Grubu’nun bir gelenek hâline getirdiği Hat Eserleri Sergisi 10. yılını kutluyor. Geride bırakılan 10 yılda ziyaretçi sayısı milyonlara ulaşan serginin bu yılki teması “Besmele-i Şerif” oluyor. 19 Aralık Salı günü, Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak açılışın ardından sergi 21 Aralık Perşembe günü Tophane Kasrı’nda ziyaretçileriyle buluşacak. “Besmele-i Şerif” temalı hat eserlerinin yanı sıra Albayrak Hat Takvimi’nde bulunan eserlerin de görülebileceği sergi, 21 Aralık 2023 – 6 Ocak 2024 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

2014 yılından bu yana kesintisiz olarak devam eden ve her yıl farklı bir temada sanatseverlerin beğenisine sunulan Hat Eserleri Sergisi geçtiğimiz yıllarda yoğun bir ilgiyle karşılanmıştı. Serginin bu yıl da yoğun bir ilginin odağı olması bekleniyor. 

 Albayrak Grubu Hat Eserlerini Dijital Dünyaya Taşıyor

Albayrak Grubu, büyük bir dijital dönüşümle sayısı 2.000’i geçen hat eserini www.ketebe.org adresinde sanatseverlerle buluşturuyor. Hat eserlerinin dijital arşivinin bulunduğu sitede eserlerin yazım ve teknik bilgileriyle birlikte hattatların hayat hikâyeleri de yer alıyor. Ayrıca Albayrak Hat Koleksiyonu albayrakhat adlı instagram hesabından sosyal medya kullanıcılarıyla paylaşılıyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , “Besmele-i, Şerif”, Temasıyla, Başlıyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı