301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Şubat 2024 - Perşembe 23:49 Bu haber 147 kez okundu
 
Çevre dostu proje için Kolları sıvadılar
Çevre dostu proje için Kolları sıvadılar
TEKNOLOJİ Haberi


Saniye Özaltın Ortaokulu öğrencileri;  Let’s go green projesi için çalışmalarına ağırlık verdi

Bilim ve teknolojiyi kullanarak çevre dostu bireyler yetiştirmek, öğrenmeyi öğrenmek, ekolojik problemlere karşı okullarda farkındalık yaratmak, okulların karbon ayak izlerini ölçmek ve daha yeşil bir dünya için çalışmalar yapma hedefiyle yola çıkan; Saniye Özaltın Ortaokulu, Aralık 2023 te Adana da ağırladığı proje ortakları  Romanya, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan ve Portekiz ı  projenin 2. Bölümünde , İngilizce Öğretmeni  Sinem Duyuler, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yağmur Ertürk ve 4 öğrencinin  katılımı ile   İtalya  Potenza da gerçekleştirdi.

Let’s go green projesinin hedefinin ‘daha yeşil bir dünya’ olduğunu ifade eden Okul Müdürü Sinan Kızartıcı; “Özellikle karbon salınımını azaltmak amacıyla daha yeşil bir çevre hedefleyen ülkeler, bir dizi projeyi hayata geçiriyor. Dünyayı tehdit altına alan çevre kirliliğini önlemek amacıyla gelişen teknolojiye paralel olarak; hem ülkelerarası işbirliğini geliştirmek hem de çevreci projeleri hayata geçirmek için AR-GE çalışmalarına öncelik verilmelidir. Bir çok sanayi kuruluşu; geri dönüşüme ve atıkların bertaraf edilmesi için kaynak yaratmak zorunda. Bu kaynakların olumlu kullanılması ve en yüksek verim alınabilmesi için de çevreci projeler üretecek bilinçli bir kitle yaratmak zorundayız. Farkındalık yaratmak hedefiyle Saniye Özaltın Ortaokulu olarak öğrencilerimizle birlikte bu projeye katılım sağladık” dedi.

İngilizce Öğretmeni  Sinem Duyuler, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yağmur Ertürk ve 4 öğrencimiz proje kapsamında   İtalya nın Potenza  şehrinde 3- 12 Şubat 2023 tarihinde Proje kapsaminda "Ne Kadar Yeşiliz" anketi, günlük hayatta kaynakların doğru kullanımı ile ilgili sunumlar,bunların derslerle ilişkilendirilmesi ve "My Green Tshirt" ve "My green farm's logo and products" adlı workshop çalışmaları yaptılar.

2023-RO01-KA220-SCH-000161215 kodlu, Lets go green isimli proje için,Saniye Özaltın Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri  çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Çevre, dostu, proje, için, Kolları, sıvadılar,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı