301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Kasım 2023 - Perşembe 23:00 Bu haber 223 kez okundu
 
Hayal gücü engel tanımıyor
Hayal gücü engel tanımıyor
KÜLTÜR SANAT Haberi


“Muzaffer’in Ölüm Uykusu” için 25 Kasım’da ilk imza günü düzenleyecek olan Zekeriya Ünal, ÇGC’yi ziyaret etti

Tıp literatüründe ‘Osteogenesis Imperfekta’ olarak geçen, Türkçede ‘Cam Kemik Hastalığı’ olarak adlandırılan genetik bir rahatsızlıkla 1988 yılında Adana’da dünyaya gelen Zekeriya Ünal,

Adanalı yazar Zekeriya Ünal; beraberinde gazeteci Başar Şeker ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ile görüştü.

Fantastik kurgunun alt türlerinden şehir fantezisinin bir örneğini sunduğu ve 17 öyküsünden oluşan ‘Muzaffer’in Ölüm Uykusu’ adlı kitabı hakkında Esendemir’e bilgi veren Zekeriya Ünal; 25 Kasım 2023 Cumartesi günü saat 14.00’da Karahan Kitabevi’nin İnönü Parkı yanındaki merkezinde düzenleyeceği imza törenine davet etti.

2011-2019 yılları arasında kaleme aldığı öykülerini bir araya getirdiği kitabında gerçekle hayal arasında gidip gelen her bir hikâyesiyle okuyucusunu bir illüzyon atmosferinin içinde buluşturan Zekeriya Ünal; öykülerini bir araya getirdiği kitabının editörlüğünü gazeteci Başar Şeker’in yaptığını, kitabının önsözünü Türkiye’nin önde gelen ortopedistlerinden ve Hürriyet Çukurova’nın köşe yazarlarından Prof. Dr. Emre Toğrul’ın kaleme aldığını ve kapak tasarımını ise illüstratör Efecan Sezer’in yaptığını belirtti.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de öykücülüğün çok geniş bir coğrafyada hayli yaygın olduğunu, geçmişte öykü yazarlarının hayli rağbet gördüğünü, özellikle okul çağındaki gençlerin öykü kitaplarına ilgi gösterdiğini belirterek, “Hayal gücü hayli geniş olan ve geleceği düşünsel olarak kurgulayan ve okurlarıyla paylaşan Zekeriya Ünal’ı tebrik ediyorum. Bilim kurgu içeren öykülerinin bir solukta okunacağına ve beğenileceğine inanıyorum. Genetik rahatsızlığına rağmen üretmeye çalışan ve yaşama sımsıkı tutulan Zekeriya Ünal’a gerek yazarlıkta ve gerekse de yaşamında üstün başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Hayal, gücü, engel, tanımıyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı