301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Aralık 2023 - Perşembe 21:40 Bu haber 191 kez okundu
 
Kaspersky ürünleri, SE Labs testinde kötü amaçlı yazılımlara karşı korumada en yüksek puanları aldı
Kaspersky ürünleri, SE Labs testinde kötü amaçlı yazılımlara karşı korumada en yüksek puanları aldı
TEKNOLOJİ Haberi


Kaspersky siber güvenlik ürünleri, 2023'ün üçüncü çeyreğinde bağımsız test şirketi SE Labs'tan en yüksek puanları kazandı. Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Plus, iş ve ev uç noktalarının kötü amaçlı yazılımlara karşı korunması için SE Labs’ın testlerine tabi tutuldu. Teste katılan ürünler, siber suçluların Windows tabanlı bilgisayarlara saldırmak için kullanıcılara kötü amaçlı yazılım indiren ve çalıştıran dosyaları veya komut dosyalarını çalıştırmaları için, herkese açık e-posta ve web tabanlı tehditlerle kandırmasına karşı koymaya çalıştı. Kaspersky ürünleri, tüm bu girişimlerle başa çıkma konusunda ortaya koydukları başarıları sayesinde en yüksek puanları aldı.

Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Endpoint Security for Business sırasıyla "Küçük İşletme" ve "Kurumsal" kategorilerinde test edilirken, Kaspersky Plus "Ev" segmentinde teste tabi tutuldu. Saldırı senaryoları SE Labs tarafından gerçek dünyadaki siber suçlular tarafından kullanılan taktik, teknik ve prosedürleri taklit etmek üzere oluşturuldu.

Tüm Kaspersky ürünleri, sistemleri tehlikeye atabilecek tüm tehditleri tespit edip engelledikten sonra "Koruma Doğruluğu Derecelendirmesinde” en yüksek puan olan 400 puanı aldı. Ürünler, her ürünün kullanıcıyla olan etkileşimlerine dayanarak, yasal uygulamaları ve URL'leri doğru bir şekilde sınıflandırdığı için "Meşru Doğruluk Derecelendirmelerinde” en yüksek puan olan 736 puanı kazandı. Böylece Kaspersky anti-malware korumasının %100 etkinliğini gösteren maksimum 1136 puan eşliğinde, Kaspersky ürünleri "AAA" ödülünü alarak kendi kategorilerinde ilk sırada yer aldı.

Kaspersky, SE Labs’ın üç aylık testlerine düzenli olarak katılıyor. Üçüncü çeyrek sonuçlarına ek olarak, tüm Kaspersky ürünleri SE Labs'ın ilk çeyrek değerlendirmesinde en yüksek puanları aldı. 2022'de incelenen kurumsal, küçük işletme ve tüketici ürünleri de maksimum puan alarak dört çeyreğin üçünde birinciliğe ulaştı ve %100 koruma ve kararlılık puanı göstererek en yüksek "AAA" derecesini elde etti.

Kaspersky Anti-Malware Araştırma Başkanı Vladimir Kuskov, alınan sonuçlara dair şunları söyledi: "Kötü amaçlı yazılım ekosistemi büyüyor ve her geçen gün artan miktarda bu tarz yazılım tespit ediliyor. Ayrıca daha önce hiç görülmemiş birçok yeni saldırı türü keşfediliyor. Bilgisayar korsanları sürekli yeni yöntemler geliştiriyor, bu nedenle işletmeler ve tüketiciler giderek daha fazla yeni tehdide maruz kalıyor. Ürünlerimizi ve çözümlerimizi geliştirmek için sadece tehdit ortamını keşfetmek ve yeni kötü amaçlı yazılım türlerini incelemekle kalmıyor, aynı zamanda üçüncü taraf bağımsız şirketler tarafından yapılan testlere de katılıyoruz. Bu, tehditlerin sürekli olarak bir adım önünde olmamızı ve müşterilerimizin tam olarak korunduğundan emin olmamızı sağlıyor. SE Labs'da ürünlerimizi düzenli olarak değerlendiriyoruz. Her türlü tehdide karşı test edilen tüm ürünlerimizin en yüksek verimliliğinin onayını almaktan mutluluk duyuyoruz." 

SE Labs Kurucusu ve CEO'su Simon Edwards da şunlar ekledi: "Siber güvenlik ürünlerini, tüketici ve işletme uç noktalarını en yeni saldırı türlerine karşı koruma becerileri açısından düzenli olarak test ediyoruz. Kaspersky, zararlı yazılımlara karşı %100 korumasını her yıl kanıtlıyor, düzenli olarak en yüksek puanları alıyor ve en iyi ödülleri kazanıyor. Bu yılın üçüncü çeyreğinde yine en yüksek Toplam Doğruluk Derecelendirmelerini ve gıpta edilen AAA ödüllerini elde ettiler. Kendilerini tebrik ediyorum.”

Raporların tamamını görmek için testin "Küçük İşletme", "Kurumsal" ve "Ev" segmentlerine dair bağlantıları takip edebilirsiniz.

Zararlı yazılımlara karşı korumada maksimum verimlilik gösteren Kaspersky ürünleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Plus sayfalarını ziyaret edin.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Kaspersky, ürünleri,, SE, Labs, testinde, kötü, amaçlı, yazılımlara, karşı, korumada, en, yüksek, puanları, aldı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı