301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Aralık 2023 - Salı 20:51 Bu haber 191 kez okundu
 
MEHMET SEZER: "KARANLIĞI AYDINLATACAK OLAN ÖĞRETMENLERDİR"
MEHMET SEZER: "KARANLIĞI AYDINLATACAK OLAN ÖĞRETMENLERDİR"
KÜLTÜR SANAT Haberi


EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ÜYELERİ 'AYBÜKE: ÖĞRETMEN OLDUM BEN' FİLMİNİ İZLEDİ

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından düzenlenen sinema etkinliğinde sendika üyeleri ve aileleri PKK'lı teröristlerce şehit edilen öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatını anlatan Aybüke: Öğretmen Oldum Ben adlı sinema filmini izledi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği sinema etkinliğinin 7.'si geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi.

9 Haziran 2017 tarihinde görev yaptığı Batman'ın Kozluklu ilçesindeki okulunda düzenlenen karne töreninin ardından evine dönerken  PKK'lı teröristlerce Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik saldırı sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Şenay Aybüke Yalçın'ın hayat hikâyesini konu alan Aybüke: Öğretmen Oldum Ben adlı filmin özel gösterimi Eğitim-Bir-Sen üyeleri ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

2 farklı salonda bini aşkın kişinin izlediği filmin ardından açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; "Bu akşam bizler için hem hüzün hem de gurur akşamıydı. İdealist bir öğretmenin verdiği mücadele ve ektiği tohumlar ile gurur duyarken gencecik yaşında hain bir kurşunla aramızdan ayrıldığını yeniden hatırlamak hepimize bir kez daha gözyaşı döktürdü" dedi.

Göreve geldiklerinden bu yana ilkeli sendikacılık hareketiyle üyelerinin özlük hakları ve ekonomik kazanımları için mücadele etmelerinin yanında sosyal ve kültürel etkinliklerle de üyeleri ve ailelerinin manevi dünyalarına da pozitif katkıda bulunduklarını hatırlatan Başkan Sezer açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Kurucu Genel Başkanımız, 7 Güzel Adam'dan biri olan merhum Mehmet Akif İnan, Umut Gazeli adlı şiirinde; 'Türkümüz dünyayı kardeş bilendir. Gökleri, insanın ortak tarlası' diyor. Biz öğretmenler kardeşlik türküleri söyleyerek, insanlığın farklı düşüncelerini birer zenginlik olarak görüp ortak paydada buluştuğu, iyilik ve güzellikler içinde nesiller inşa etme gayretindeyiz. Kötüye, kötülüğe karşın çocuklarımızın dünyalarına umudu, birliği beraberliği aşılamaya çalışıyoruz. Kör emellerle, karanlık dünyalarını insanlara zorla dikte eden oluşumlar ve örgütler de terörle, kanla, gözyaşıyla bizleri yıldırmaya çalışıyorlar. Asla pes etmeyeceğiz ve yılmayacağız. Karanlığı aydınlatıp, güneşli yarınları oluşturana kadar durmadan çalışacağız" dedi.

İki salonun tıklım tıklım dolduğu etkinliğe katılan üyelerine, ailelerine ve özellikle de programın düzenlemesinde emek veren Eğitim-Bir-Sen yönetici ve gönüllülerine teşekkür eden Mehmet Sezer; "Bu vesile ile başta Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimiz olmak üzere görevi sırasında şehit edilen tüm eğitimcilerimizi rahmet ve dua ile anıyorum" diyerek açıklamalarını tamamladı.

Aybüke: Öğretmen Oldum Ben filmini izleyen öğretmenler ve aileleri ise film boyuca gözyaşlarını tutamadıklarını ve bu filmi başta öğretmenler ve öğrenciler olmak üzere herkesin izlemesi gerektiğini söylediler.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: MEHMET, SEZER:, "KARANLIĞI, AYDINLATACAK, OLAN, ÖĞRETMENLERDİR",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı