301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Mart 2021 - Pazartesi 12:55 Bu haber 648 kez okundu
 
Mor Cepken’den sonra "ELİ BELİNDE" motifi
Mor Cepken’den sonra "ELİ BELİNDE" motifi
KÜLTÜR SANAT Haberi


Günümüze kadar taşınan motif, kadının gücünü, doğurganlığını, bereketi ve mutluluğu temsil ediyor

Seyhan Halk Eğitim Merkezi Farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Seyhan Halk Eğitim Merkezi; yaptığı etkinliklerle fark yaratmaya devam ediyor. Geçmişi günümüze taşıyan, eskimeye ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları motiflerini yaşatan Seyhan Halk Eğitim Merkezi; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, “Mor Cepken”i tanıttıktan sonra, Müdürleri Cavidan Gülnar Çeliğ koordinatörlüğünde tarihi Taşköprü’de  “Eli Belinde” motifini tanıtma amacıyla video çekimlerini gerçekleştirdi.

Kilim Dokuma Hocası Şükran Kara, Çini Hocası Yasemin Ergöktaş ile Mozaik ve Alçı Rölyef Hocası Seylan Aslanyürek; tarihi ELİ BELİNDE motifini günümüze taşırken, yaptıkları kilim, çini ve rölyefler önünde kısa tanıtımlar gerçekleştirdi.

Saz hocası Özcan Kul, Ney hocası Gülhan Kahraman ve Gitar Hocası Haluk Erhan Özaltun’un sunumları eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, kilim başta olmak üzere tüm el sanatlarında kullanılan ELİ BELİNDE motifi tanıtıldı. Kadının gücünü kendisinden almasını, doğurganlığını, bereketi , umudu ve mutluluğu temsil eden motif, geçmişten günümüze kadar kuşaktan kuşağa aktarıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Mor, Cepken’den, sonra, "ELİ, BELİNDE", motifi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı