301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Şubat 2024 - Salı 13:10 Bu haber 299 kez okundu
 
Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük Son Yolculuğuna uğurlandı
Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük Son Yolculuğuna uğurlandı
GÜNDEM Haberi


Dün makamında yaşadığı silahlı saldırı sonucu vefat eden Samet Güdük için Adana Büyükşehir Belediyesi önünde cenaze töreni düzenledi.

Dün öğle saatlerinde makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede akşam saatlerinde hayatını kaybeden Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük için cenaze töreni düzenlendi.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, dün öğlen saatlerinde başka bir belediye çalışanı tarafından makamında silahlı saldırıya uğramıştı. Ağır yaralanan Güdük, olayın hemen ardından hastaneye kaldırıldı ve hayata döndürülmeye çalışıldı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Güdük, dün akşam saatlerinde hayata veda etti.

 

1984 doğumlu, evli ve 2 çocuk babası Güdük için Adana Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen törende, aile adına konuşan ağabey Mehmet Güdük , Samet'in yardımsever kişiliğini vurgulayarak, "Sametimin sevenleri, dostları acımız çok büyük. Kelimelerle ifade edilemeyecek kadar derin acımız. Elinin ulaşabileceği her yere yardım ulaştırmak, yardım götürmek, kalplere dokunmak konusunda elinden gelen her çabayı yapardı. Her zaman umut dolu biriydi. Samet ailesi için, arkadaşları, dostları, yol arkadaşları için onu sevenler, onunla bir merhabası olanlar için her zaman umut doluydu. Böyle bir ölümü hak etmedi. Kardeşimiz, canımız, onu bilen, yediden yetmişe tanıyan herkes için Samet abiydi, Samet babaydı. Bizim en küçüğümüzdü ama bizim de abimizdi. Samet için, ne söylersek söyleyelim, eksik kalacak. Onu bilenlerin düşüncelerinde, anılarında güzel bir şekilde kalması tek arzumuz. Samet Adana'yı çok severdi. Adana'nın toprağını, nehirlerini..." ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Samet Güdük'ün cenaze töreninde duygusal bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Tanburoğlu, şu sözlerle Güdük'ü anlattı:

"Bu acı ve öfkeyle benim söyleyebileceğim hiçbir söz yok. Ben Samet'in kendi cümleleriyle kendi yazdıklarıyla size sesleneceğim. Başka hiçbir şey söylemeyeceğim.

 

Samet'in cümleleriyle geldim size.

'Ömür dediğimiz şey hayata sunulmuş bir armağandır. Ve hayat sunulmuş bir armağandır insana' diyor Ataol Behramoğlu. Samet diyor ki, 'Yaşam hepimiz için bir gün sona erecek ama önemli olan nasıl yaşadığımız, kaç kişinin yüreğine dokunduğumuz, yüzüne tebessüm kondurduğumuz, kaç kere yara bere alıp tekrar ayağa kalktın?

 

'Bize armağan olarak sunulan hayatın en önemli parçası da tabii ki ve arkadaşlarımız. Sevgiyle, dostlukla, dayanışmayla, sağlıkla, huzurla, mutlulukla ve umutla kalın' diyor Samet Güdük. Onun en sevdiği sloganla bitiriyorum. Umut dimdik ayakta."

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Samet Güdük'ün makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşanan olayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karalar, saldırının ardında alacak verecek meselesinin olmadığını belirterek, başka bir sebep olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Başkan Zeydan Karalar, yaptığı konuşmada, "Güzel bir insandı Adana’ya aşıktı, Türkiye Cumhuriyetine aşıktı, Adana Demirspor'a aşıktı. Ne yazık ki menfur bir saldırıda kaybettik. Çok üzüntülüyüz. Sabah emniyet müdürümüze uğradım. Dedim ki bu bir alacak verecek, borç meselesi değil. Samet o kadar düzgün bir insan ki böyle bir ilişkinin olması söz konusu değil. Bu başka bir şey" dedi.

 

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin, belediye personeli olduğunu belirten Karalar, "Açım beni işe al, çocuklarım aç dediği için işe aldığım ve sürekli Samet’i ziyaret eden ona yumurta getiren bir personelimiz tarafından katledildi. Bir trilyon kere düşünseniz böyle bir şey asla akla gelmez. Ben öğleden sonra sayın başsavcımızı da ziyaret edeceğim. Ben bunları biliyorum, tanıyorum. Bunun arkasında başka bir şey var. Bunu çıkartıncaya ve hesap soruncaya kadar peşini asla bırakmayacağız" diye konuştu.

 

Karalar, Samet Güdük'ün Adana Büyükşehir'e gelmeyi arzuladığını, bunun üzerine Güdük için hazırladığı sürpriz koltuğunu anlattı. Karalar, Güdük'ün özel kalem yazısını sorması üzerine, "11. ayda senin yazın hazır" diyerek duygusal bir anıyı paylaştı. Güdük'ün hatırasının yaşayacağını vurgulayan Karalar, olayın ardındaki gerçekleri ortaya çıkarmak için gereken adımların atılacağını ve bu konuda takipçi olacaklarını belirtti.

 

Saygı duruşu ve dua okunmasının ardından Güdük'ün naaşı, sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verilmek üzere Karayusuflu Köyü Mezarlığı'na götürüldü.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Özel, Kalem, Müdür, Vekili, Samet, Güdük, Son, Yolculuğuna, uğurlandı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı