301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Haziran 2021 - Salı 13:55 Bu haber 297 kez okundu
 
Prof. Dr. Özdağ ve Koncuk, Ayyıldız Hareketi’ni Adana’dan başlattı
Prof. Dr. Özdağ ve Koncuk, Ayyıldız Hareketi’ni Adana’dan başlattı
SİYASET Haberi


Adanalı gelecek için ÜMİT’lendi…

Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, Adana Milletvekili İsmail Koncuk ile birlikte geldiği Adana’da gönüldaşları ile bir araya gelip, esnaf ve çeşitli STK ziyaretlerinde bulundu.

Ayyıldız Hareketi’nin Atatürk çizgisinde, Türk milliyetçileri tarafından oluşturulan ve partileşme sürecinde olan bir hareket olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özdağ, kalabalık bir grupla yaya olarak Atatürk Caddesi üzerindeki esnafları tek tek ziyaret ederek şikayetlerini dinledi.

ESNAFLAR ÇOK DERTLİ

Pandemiyle birlikte işlerinin daha kötüye gittiğine vurgu yapan esnaflar, seslerinin TBMM’de duyurulmasını talep etti. Milletvekili Prof. Dr. Özdağ’ın önünü kesen ve Orta Asya’dan geldiğini ifade eden bir genç ise, “Ben Türk’üm. Bizler devletten hiçbir yardım almazken, Suriyeliler her ay maddi yardımcı alıyorlar. Bizler iş bulamazken, onlar polis bile oluyor” diyerek tepkisini dile getirdi. Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ise, “Adana’da 450 bin civarında Suriyeli var. Tüm Türkiye’de 5.3 milyon Suriyeli yaşarken, Suriye’nin kuzeyinde ise 3 milyon Suriyeli’ye bakıyoruz. Şimdiye kadar 80 milyar dolar harcamışız. Bu para ile esnafımızın, çiftçimizin sorunları çözülürdü. İnşallah, iktidar olursak Suriyelileri Suriye’ye göndereceğiz” dedi.

Milletvekili Prof. Dr. Özdağ, Suriyeli meselesini sorduğu, unlu mamüller çalışanının “Ben bilmem, patron bilir” şeklindeki cevabı orada bulunanların kahkaha atmasına sebep oldu. Müzik yapan sokak sanatçısının yanına da uğrayan Milletvekili Prof. Dr. Özdağ, 100 lira bahşiş vererek bol kazançlar diledi.

 

İLK STK ZİYARETİ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE

Esnaf ziyaretlerinden sonra ilk sivil toplum kuruluşu ziyaretini Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi’ni ziyaret eden Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, Adana Milletvekili İsmail Koncuk ve beraberindeki heyet, gazi ve şehit yakınlarının şikayetlerini dinledi.

2016 yılında taşındıkları yeni binayı tahsis ettiği için dönemin belediye Başkanını tebrik eden Prof. Dr. Özdağ, “Vefalı davranmış. Bedeli vatan toprakları için dökülen kanla dökenlerin bulunduğu derneğin böyle bir binada olması gerekiyordu. Bu vatan, kolay vatan olmadı” dedi.

“BİLİMİ ASKERİMİZİN EMRİNE SUNMALIYIZ”

Bu topraklarda yaşamanın bedelinin çok büyük olduğunu ifade eden Milletvekili Prof. Dr. Özdağ, “Bu coğrafyada meydan okuyanlara, eskiden nasıl cevap verdiysek, önümüzdeki dönemde de vermeliyiz. Bunu yaparken, aynı zamanda dershanelerde ve laboratuvarlarda da terk dökersek, Mehmetçik’in daha az kanı dökülür. İHA ve SİHA’larla Mehmetçiğin hayatı kurtuldu. Bilim ve teknolojiyi askerimizin emrine sunmak için dershane ve laboratuvarlarda ter dökmeliyiz” dedi.

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi Başkanı Mehmet Ali Bakır da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, derneğin kuruluşu amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

BALKAN TÜRKLERİNİ UNUTMADI

Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ni ziyaret eden Milletvekilleri Özdağ ve Koncuk, Başkan Aziz Sağıroğlu ve dernek üyeleriyle bir süre sohbet etti. 1989 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini belirten Başkan Aziz Sağıroğlu, “Sadece Adana’da değil, Akdeniz bölgesi ve Makedonya bölgesinde faaliyet yürütmekteyiz” dedi.

“SALDIRI ÇOĞALDIKÇA, ATATÜRK SEVGİSİ ARTIYOR”

Burada yaptığı konuşmada, “Rahmetli Atatürk’ü Türk milleti neden çok sever” diye soran Milletvekili Prof. Dr. Özdağ, “Atatürk’e saldırılar arttıkça da Atatürk sevgisi artıyor. 1983’ten 1920’ye kadar ağıt yakan bir milletiz. Nihayet, 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk bize bu ağıtları unutturdu, ‘İzmir’in Dağları’nda Çiçekler Açar’ marşıyla coşturdu. Biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda bir Türk Milliyetçiliği için yola çıktık. Allah yardımcımız olsun. Çıktığımız yol kutlu yoldur” dedi.

“HAMMADDE SIKINTISI ÇEKİYORUZ”

Adana Çiftçiler Birliği’ne de ziyarette bulunan Ayyıldız Hareketi Lideri Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Başkan Mutlu Doğru ve çiftçilerle bir süre sohbet edip, sıkıntılarını dinledi.

Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Özdağ ve Milletvekili Koncuk’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, hammadde sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti.

“ÇİFTÇİ, BU YIL ZOR BİR SENE GEÇİRİYOR”

Çin ve Hindistan gibi kalabalık ülkelerin stok yapması ve kuraklıkla birlikte zirai ilaç ve hammadde sıkıntısı yaşadıklarını belirten Başkan Doğru, “Çiftçilerimiz bu yıl zor bir sene geçiriyor. Su konusunda ise diğer bölgelere göre şanslı sayılırız ama yıl sonuna doğru su kısıtlaması yaşayabiliriz. Kur farkı ve maliyet artışı çiftçinin belini büktü. Dönümü 4-4 bin 500 liraya mal edilen karpuzun dönümü 2 bin 500 liraya ancak satılabiliyor” diye konuştu.

Toprağın verimine göre ürün ekiminin yapılması için çalışmaların yapıldığını, her kesimden de destek görmesine rağmen uygulamaya geçilemediğini ifade eden Başkan Doğru, “Adana için önemli olan kapalı sistem sulamaya kaynak aktarılamadığı için proje askıda bekliyor. Çukurova, Türkiye ve dünyada örnek ova” dedi.

“SAMANI BİLE İTHAL EDEN ÜLKE OLDUK”

Adana’nın bir çok açıdan büyük önem taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Ümit Özdağ ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmadan önce ilk hazırlıklarını Adana’da yaptığını hatırlattı. Hatay’ın da anavatana katılmasında Adana’nın büyük rolünün olduğunu belirten Özdağ, “Üretimden kopan bir ülke olarak kısa vadeli borçları çeviremez hale geldik. Her yıl 10 milyar dolara yakın bir parayı, kendi köylümüz yerine yabancı ülkelerin üreticisine verdik. Samanı bile ithal eden ülke durumuna düştük. Adeta, köylüyü kente göçe zorladık. Köylümüz, yumurta ve yoğurdu bile bakkaldan alır duruma geldi. Bunu düzeltmenin tek yolu üretim ekonomisine dönmektir. Aksi takdirde ülke iflasa sürüklenir. Halkını doyuramazsanız, ağır tehditlerle karşı karşıya kalırsınız. Devletimiz bir an önce çiftçinin arkasında olmalı” şeklinde konuştu.

ADANA, ÖZDAĞ’I BAĞRINA BASTI

Esnaf ve STK ziyaretlerinden sonra akşam Şirinpark Otel’de Ayyıldız Hareketi gönüllüleri ile bir araya gelen Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Milletvekili İsmail Koncuk, partilileşme süreci hakkında bilgiler verdi.

ERKOÇ: “ÜLKEMİN DURUMU İÇ AÇICI DEĞİL”

Ayyıldız Hareketi’nin Adana Koordinatörü Dişhekimi Abdurrahmen Erkoç, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun hiç iç açıcı olmadığını söyledi. İktidarın çözüm üretemediğini de ifade eden Erkoç, “Bunun karşısında ‘Sarı Muhalefet’ diye nitelendirdiğimiz muhalefet somut çözümler ortaya koyamamakta, olaylara sadece göstermelik olarak eleştirisel yaklaşımlarda bulunmaktadır. Kutuplaştırıcı, ikiye ayırıcı seçim sistemi seçmeni sadece iki yoldan birini seçmeye mahkum bırakmıştır. İşte bu şartlar altında milletimiz günlük yaşam zorluklarından ve ekonomik şartların da verdiği ağır yüklerden iyice bunalmış, siyaset kurumuna olan güvenini kaybetmiştir. Hatta öyle ki sandığa bile gitmek istemeyen kararsızların oranı yüzde 30’lara ulaşmıştık” dedi.

“İKİ KAHRAMAN ORTAYA ÇIKTI”

“Hal böyle iken Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk adında iki kahraman ortaya çıkmış ve Türkiye’yi içinde bulunduğu bu zor şartlardan kurtarmak, aydınlık geleceğini sağlamak için, tüm bilgi, birikim ve enerjilerini bu işe adayarak, deyim yerindeyse ateşten bir gömlek giymişlerdir” diyerek sözlerini sürdüren Erkoç, şöyle devam etti:

“KÜRŞAD’IN CESARETİNİ HATIRLADIK”

“Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde kurulan Ayyıldız Hareketi bize tarihteki bazı olayları hatırlatmaktadır. Yaşadığımız Adana şehri Fransız ve Ermeniler tarafından işgal edildiğinde dağlarda çeteleşen Gizik Duranlar ve Şeyh Cemil Nardalı’nın mücadelesini, yine işgal yıllarında Osmanlı ordusunun tüm silahları elinden alındığı dönemde kendi arasında organize olan Kuvai Milliyecilerin kararlılığı ve inancını, 40 askeri ile Çin sarayına savaş açıp sarayı ele geçirmeye kafasına koyan Kürşad’ın cesaretini, bu hareket bizlere tekrar hatırlatmıştır.

İşte bu umutsuzluk ve ümitsizlik devam ederken, Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde kurulan Ayyıldız Hareketi bizlere adeta umut olmuştur, Ümit olmuştur. Bizler Ayyıldız Hareketi olarak size ve hareketimize güveniyor, inanıyor ve ümid ediyoruz. Sonuna kadar yanınızdayız, destekçiniz ve emrinizdeyiz.”

“TEKERLERİNE ÇOMAK SOKTUK”

“Türkiye’nin böyle bir harekete ihtiyacı var” diye konuşmasına başlayan Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Tüccar zihniyetli adamların bu memlekete faydası olmaz. Adamın zihniyeti para kazanmak, mal varlığını üçe-dörde katlamak. Her siyasi partide bu tür insanlar, maalesef var. Biz, bir takım insanların tekerine çomak soktuk, rahatsız ettik. Bizim, hayattaki varlık sebebimiz bu” dedi.

“BEDELİ 50 MİLYON ŞEHİTLE ÖDENDİ”

“Ayyıldız Hareketi’ne ilk adımı Adana’dan atıyoruz. Buradan, Türkiye’nin diğer illerini dolaşmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine başlayan Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçileri olarak büyük Türk milletinin Anadolu’da bin yıllık ve bedeli 50 milyon şehit ile ödenmiş olan egemenliğine ve hukukuna tekrar meydan okunduğu bir dönemden geçtiklerini belirtti.

“SESSİZ İŞGAL PROJESİ UYGULANIYOR!”

“Malazgirt Meydan Muharebesi’nin bu sene 950. Yılını kutlayacağız ama Anadolu’da Türk Ordularının tarihi daha da ileriye dayanıyor” diyerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Özdağ, “Son bin yılda kesintisiz Türk Milletinin bu coğrafyada egemenliğine bir çok kez meydan okumalar gerçekleşti. Yine emperyalizmin Türk toprakları üzerinde örtülü ve sessiz bir işgal projesi uyguluyor. Biz, bu işgal projesini sona erdirmek ve tarihin çöplüğüne atmak üzere yola çıktık. Her kesimi kucaklayan bir demokratik hukuk devletini tekrar tesis etmek için yola çıktık. Örselenen, ayrıştırılan, cepheleştirilen, düşmanlaştırılan Türk Milletini tekrar milli birlik ve beraberlik uhdesi etrafında toplamak için yola çıktık. Üreten bir Türkiye için yola çıktık. Köylerinde tekrar çocukların İstiklal Marşı okuduğu bir Türkiye için yola çıktık. Yani, büyüyen, üreten, zenginleşen, refahın arttığı bir Türkiye için yola çıktık” dedi.

“TÜRKİYE İÇİN ÜÇ HEDEFİMİZ VAR”

Bu yola çıkarken, 19 Mayıs 2021 yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgâhında ziyaret edip dua ettiklerini hatırlatan Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Sonra Ankara’da, Ayyıldız Hareketi’nin eşgüdüm merkezini kurduk. Bilim, birlik, barış diyerek yola çıktık. Türkiye için üç hedefimiz var: Bilim, Birlik ve Barış diyoruz. Bazı partiler kurulmadan kurucuları Washington’a, Bürüksel’e veya Pensilvanya’ya gidip toplantılar yapıp, icazet alırlar. Biz Oğuz Kaan’ın Başkentinten, Hoca Ahmet Yesevi’nin Türbesi’nden, Atatürk’ün anıtkabirinden yola çıktık. Bu yoldan da sonuna kadar dönmeyeceğiz” diye konuştu.

“GELECEK BİN YIL DA BURADAYIZ”

“19 Mayıs’ta yola çıktık” diyerek sözlerini sürdüren Milletvekili Prof. Özdağ, “İstiklal Harbimizin Samsun’da resmen başlatıldığı tarihte, Büyük Taarruzun başlatıldığı 26 Ağustos’ta, Malazgirt’in 950. yıl dönümünde partimizi kurarak, bütün dünyaya şöyle sesleneceğiz; İsteseniz de istemeseniz de gelecek bin sene buradayız” diyerek, kararlı olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Ayyıldız Hareketi Adana Koordinatörü Abdullah Erkoç, Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk’a günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti. Daha sonra, hareket gönüllüleriyle toplu fotoğraf çektiren Özdağ ve Koncuk, Ankara’ya döndü.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , , , , Prof., Dr., Özdağ, ve, Koncuk,, Ayyıldız, Hareketi’ni, Adana’dan, başlattı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı