301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Ocak 2024 - Salı 14:48 Bu haber 149 kez okundu
 
Ressam Çevirgen,"Sanat, ortak değerleri kapsar"
Ressam Çevirgen,"Sanat, ortak değerleri kapsar"
KÜLTÜR SANAT Haberi


Ressam Safter Çevirgen, "Sanat, insanların dili, dini, ırkı ve rengine bakmadan bu ortak değerler altında herkesi kucaklar ve birleştirici güç sağlar" dedi.

 

 

ADANA- Sanatın anlamı üzerine açıklamalarda bulunan Ressam Safter Çevirgen,"Sanat ortak deiğerleri kapsar" dedi.

 

Ressam Çevirgen, sanatın birçok açıdan insanların yaşamına etki ettiğini belirterek, "Sanat, Dünyayı anlamlandırmaya ve ona anlam kazandırmak için çabalıyor. Çocuklar başta olmak üzere her yaştan birey için kendini ifade etme yeteneğini ve yaratıcılığı geliştiriyor" dedi.

Sanatın insan hayatındaki öneminin bunlarla sınırlı olmadığını ifade eden Çevirgen, şunları kaydetti:

"İyi bir eser duyguları ifade ederken, estetik çabayı daha da derinden anlamayı sağlarken, yeni fikir ve deneyimlere açık olmaya yardımcı oluyor. Çağrışıma ve üretkenliğe katkı sağlıyor. Sanatın önemi, bilimsel araştırmalara da çokça konu olmuştur. Çeşitli türden sanat eserleri insan beyninin farklı bölümlerine eriştiği için zor kavramları öğrenme ve anlama açısından bilişsel gelişimi de desteklemektedir. Sadece kelimeler veya sayılar yerine, görsel/ işitsel bir format sağlayarak problemleri çözmeye ve daha karmaşık kavramları daha kolay anlamaya olanak tanıyor. Sanat, ortak değerleri kapsar. İnsanların dili, dini, ırkı ve rengine bakmadan bu ortak değerler altında herkesi kucaklar ve birleştirici güç sağlar."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Ressam, Çevirgen,"Sanat,, ortak, değerleri, kapsar",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı