301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Mart 2024 - Perşembe 23:18 Bu haber 96 kez okundu
 
Ressam Safter Çevirgen,"Dünya kusursuz bir alan olsaydı, sanat olmazdı"
Ressam Safter Çevirgen,"Dünya kusursuz bir alan olsaydı, sanat olmazdı"
KÜLTÜR SANAT Haberi


Ressam Safter Çevirgen, "'Sanat yoluyla kazanç elde etme’ konusu gündeme geldiğinde, insanlar genellikle suskun kalmayı tercih ederler. Halbuki sanat eserinin paraya dönüşmesi, diğer her şey için olduğu gibi, sanat için de çok önemlidir. Etik olarak kabullenmekte zorlanıyor olsak da paranın, sanat ve sanatçının gelişimi üzerindeki etkisi ele alınmaya çalışılmıştır" dedi.

Kendine özgü resimleri ile tanınan Ressam Safter Çevirgen,  "Dünya kusursuz bir alan olsaydı, Sanat olmazdı" dedi.

Sanatın onarıcı, tedavi edici ve arıtıcı bir çok özellik taşıdığını belirten Safter Çevirgen,  "Sanat ve sanatçı; çağlar boyunca insanın ilgi alanında olmuş, klişe tabirle mağara devrinden günümüze ve her alanda olmak üzere hiç eksilmeden etkisini sürdürmüştür. Güzel sanatlar, mimarlık, edebiyat ya da müzik dalında olsun, ortaya konan bu eserler; insanlık tarihini biçimlendirme konusunda yadsınamaz bir öneme sahiptirler" dedi.

"Sanatın önemi konusunda hemfikir olsak da sanat nedir? nasıl anlaşılır? veya neye hizmet eder? türü soruların cevabını vermek zordur." diyen Çevirgen,  "Sanatı tanımlama konusunda nerdeyse tamamen muğlak kriterler söz konusudur ve gerçekte, sanatın kendisi de bu belirsizliği kullandığı için, olasılıkla böyle kalmaya da devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Ressam, Safter, Çevirgen,"Dünya, kusursuz, bir, alan, olsaydı,, sanat, olmazdı",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı