301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Ekim 2023 - Perşembe 21:32 Bu haber 237 kez okundu
 
SDÜ'de beyin fırtınası esti
SDÜ'de beyin fırtınası esti
TEKNOLOJİ Haberi


"Dijital Turizm Teknolojisi ve Girişimcilik Zirvesi" Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yapıldı.

"Dijital Turizm Teknolojisi ve Girişimcilik Zirvesi", Süleyman Demirel Üniversitesi'nin evsahipliğinde gerçekleştirildi. Adana'yı temsilen, kısa adı ABİAD olan,  Adana Bilişimci İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Altun da konuşmacı olarak katıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Girişimcilik ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş koordinatörlüğünde geliştirilen “Dijital Turizmin Sosyal Girişimcilik Üzerindeki Etkisinin Gençlik Çalışmalarıyla Yükseltilmesi” başlıklı Avrupa Birliği destekli Erasmus+ Projesinin “Dijital Turizm Teknolojisi ve Girişimcilik Zirvesi: Geleceği Şekillendir” isimli ilk çoğaltıcı etkinliği gerçekleştirildi.

Isparta Ticaret Odası Başkanı Metin Çelik, SDÜ’nün genç akademisyenleri ve öğrencileriyle birlikte geliştirilen yeniliklerin, Ar-Ge çalışmalarının Isparta’ya önemli katkılar sağladığını belirtti. ITSO olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Çelik, şehrin SDÜ’nün çalışmalarıyla daha da ileriye gideceğini vurguladı.

SDÜ olarak girişimcilik ekosistemini her geçen gün daha da genişlettiklerini ifade eden Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerini yürüten “Metaverse Girişimcilik Stüdyosu” ile “Prototip Atölyesi” hakkında bilgi verdi.

“Dijital Girişimcilik Trendleri” başlıklı konuşması ile öğrencilerle buluşan SODİMER Başkanı&Türkiye Metaverse Platformu Kurucusu Prof. Dr. Levent Eraslan,  Türkiye’nin ilk metaverse stüdyosunun SDÜ bünyesinde yer aldığını belirterek dijital girişimciliğin ülkenin geleceğini oluşturduğunu söyledi.

Uluslararası Bilgi ve Turizm Teknolojileri Federasyonu Başkanı Mine Güneş Kaya “Dijital Turizm Uygulamaları, Sürdürebilirlik Evreninde Bir Değerlendirme” başlıklı konuşmasında, dijitalleşmenin yaratıcı ekosistem içinde güçlü bir araç olarak ortaya çıkmış endüstrileri dönüştürdüğünü ve yenilikçi çözümler ürettiğini söyledi. Dijitalleşme ve sürdürülebilir turizm deneyimlerini aktaran Kaya, sektördeki zorluklar ve fırsatları,  gelecekteki ihtimalleri değerlendirdi.

Türkiye’nin ilk metaverse stüdyosu açılma serüveninin “Metaverse Girişimcilik Maratonu” ile başladığını aktaran SDÜ Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Müdürü ve Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi(SODİMER) Genel Koordinatörü Doç. Dr. Pınar Göktaş, ülkemizin farklı üniversitelerinden çok sayıda öğrenci katılımıyla gerçekleştirilen “Metaverse Girişimcilik Maratonu” hakkında bilgi verdi.

Kısa adı ABİAD olan,  Adana Bilişimci İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Altun bu zirveye  Adanayı temsil edip katılarak, “Stratejik Dönüşüm”, “Kültür Değişimi”, “Müşteri Odaklılık”, “Veri merkezli Kararlar”, “Sürekli İyileştirme” konularında bilgi vererek farkındalık, yetkinlik ve sürdürülebilirlik kavramlarının öneminden bahsetti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: SDÜ'de, beyin, fırtınası, esti,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı