301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
22 Haziran 2021 - Salı 22:15 Bu haber 347 kez okundu
 
“Tarsus: Bir Ölümsüz Şehre Dokunmak” kitabının yazarı
“Tarsus: Bir Ölümsüz Şehre Dokunmak” kitabının yazarı
KÜLTÜR SANAT Haberi


ARKEOLOG HÜSEYİN ADIBELLİ’DEN İMZA GÜNÜ

ARKEOLOG HÜSEYİN ADIBELLİ’DEN “TARSUS: BİR ÖLÜMSÜZ ŞEHRE DOKUNMAK” KİTABINA İMZA GÜNÜ

Tarsus’ta 1993 yılında ortaya çıkan antik yol kazısında çalışan Arkeolog Hüseyin Adıbelli’nin Aratos Yayınları’ndan çıkan “Tarsus: Bir Ölümsüz Şehre Dokunmak” adlı kitabı için imza günü yapılıyor.

Konya Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden hocası Prof. Dr. Levent Zoroğlu’yla birlikte Tarsus’a gelen arkeolog Hüseyin Adıbelli, 10 yıl kadar yaşadığı Tarsus’la ilgili gözlem ve düşüncelerini yazdığı bir kitabının imza günü 24 Haziran 2021, Perşembe günü saat 14.00’te Tarsus’ta REM Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek.

Edinilen bilgiye göre, daha önce Dünden Bugüne Tarsus adlı Türkçe-İngilizce kitabı da bulunan Hüseyin Adıbelli,“Tarsus: Bir Ölümsüz Şehre Dokunmak” adlı kitabına dair “Bu kitap için seçilen başlıklarından anlaşılacağı gibi hepsi Tarsus’a dokunan yazılardır. Bu tercihimde, içinde uzunca bir süre yaşadığım şehri sahiplenen, onu dert edinen, sorgulayan, kısaca sağlıklı bir şehirde yaşama arzusuyla sürdürülebilir çözümler getiren yerel bakış açısını etkin kılabilmektir. Bir başka deyişle, bu koca şehrin görünmezlerini, aksayanlarını, saklananlarını, bilinmeyenlerini tarihe dönük mütevazı değerlendirmelerle pekiştirmektir. Elbette Tarsus’u bugüne değin pek çok akademisyen, yerel tarihçi ve uzman isimler kendi kulvarlarında yazıp çizdiler, benim amacımsa tekrara girmeden şahitlik ettiğim kentin son otuz yılını bu külliyata eklemektir.

Tabi bu yazılar şehrin gerçekleriyle yüzleşmek kadar bir yerde Tarsus’un yeniden keşfidir de; şehrin gizemli özünün ve yerel farklılıklarının ortaya konması yeni alanlar ve alternatif çabalar demektir. Tarsus için hayati öneme sahip “yaşanabilir şehir” senaryolarına katkı koyabilmişsem ne mutlu... Kitabın Tarsus’a; bu bilge şehre bol ışık saçması dileğimle”diye konuştu.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık ise, Hüseyin Adıbelli’nin kitapta Tarsus’a dair çok önemli saptamalarda bulunduğunu dile getirerek, “Hüseyin Adıbelli’nin Aratos Felsefe Dergisinin ilk dönem yayın kurulu başkanı ve yazarımızdır.

Arkeolog Hüseyin Adıbelli, 1993 yılında antik yol kazısı için geldiği Tarsus’ta bu kentin toprağında çalıştı, ekmeğini yedi, suyunu içti. Tarsus’un sorunlarının derdine düştü, yazdı, çizdi, konuştu. Birçok Tarsusludan daha çok Tarsuslu olarak bu kente dokundu.

Hüseyin Adıbelli, arkeolojik anlamda ve kültürel olarak emek verdiği ve dokunduğu Tarsus’a dair dair yazdıklarını bu kitapla kalıcı hale getirilmiş oldu. Şimdi onun dokunduğu kenti anlatan kitabına imza günü yapıyoruz. Tüm dostlarımız, okurlarımız ve kent severleri davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , “Tarsus:, Bir, Ölümsüz, Şehre, Dokunmak”, kitabının, yazarı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı