301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Ekim 2023 - Pazartesi 20:23 Bu haber 276 kez okundu
 
Tekdemir’den Kimya Vadisi teşekkürü
Tekdemir’den Kimya Vadisi teşekkürü
TEKNOLOJİ Haberi


MÜSİAD Adana Başkanı Ömer Tekdemir ve yönetimi, Çukurova Teknokent de yer alan Kimya Vadisini ziyaret ederek Kimya Vadisi’nin Proje Koordinatörü Prof. Dr. Selahattin Serin ve Teknokent Genel Müdürü Dr. Bekir Aslaner ile Kimya Vadisi laboratuarını gezip üretim ve istihdam sağlayabilme projelerini konuştular.

 

ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

MÜSİAD Adana Başkanı Ömer Tekdemir, “Dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 28’ini kimyasal ürünler oluşturuyor. Türkiye'de ise kimyasal madde üretim ve ticaretindeki payı yalnızca yüzde 1 olacak görülüyor. Bu göze alındığında Kimya Vadisinin ülkemiz ihracatı ve istihdamı açısından çok önemli bir yere sahip olduğu görülüyor. Türkiye’deki sanayicilerimizin ithal ettiği katma değeri yüksek kimyasalları nasıl üretileceği bilgisine de bu proje sayesinde ulaşabilecekler.  MÜSİAD çatısı altında bulunan yatırım yapıp istihdam sağlayan işinsanları olarak böylesi önemli bir konuyu hayata geçiren ve emeği olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

AMACI

Kimya Vadisi’nin Proje Koordinatörü Prof. Dr. Selahattin Serin, sanayicilere Türkiye’de üretilmeyen kimyasalları nasıl üretecekleri konusunda know-how transferi yapacaklarını söyledi. Kimya Vadisi Çukurova Teknokent içerisinde, Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. yürütücülüğünde, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, Akdeniz İhracatçı Birliği, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çukurova Rektörlüğü ve  Çukurova Kalkınma Ajansı ortaklığıyla güdümlü Proje Desteği ile oluşturulduğunu söyleyen Serin, Çukurova Teknokent bünyesinde yazılım, makine, kimya, tarım, enerji, biyoteknoloji ve medikal teknolojiler gibi sektörlerden 117 firma faaliyet gösteriyor. Çukurova Teknokent kısa-orta ve uzun vadeli stratejik yol haritası hazırladı ve bu doğrultuda akıllı tarım, akıllı sağlık, enerji ve imalat sanayi yazılımları, nesnelerin interneti gibi inovasyon temelli yeni nesil teknolojiler ve grafik, animasyon, film, oyun gibi dijital yaratıcı sektörler alanlarına odaklandığını da belirtti.

Kimya Vadisi, Çukurova Kimyasal Maddeler Üretim Teknolojileri A.Ş., Çukurova Kalkınma Ajansı’nın Güdümlü Proje Desteği kapsamında Çukurova Teknokent içerisinde 2021 yılında kurulmuştur. Sahip olduğu yüksek teknolojili cihazları ve pilot üretim şartlarını en iyi koşullarda gerçekleştirecek donanımdaki ekipmanları ile Türkiye’deki sayılı araştırma geliştirme tesislerinden biri konumundadır.

Kimya vadisi, akademik geçmişi güçlü ve deneyimli bilim insanları ile üniversite sanayi iş birliğinde köprü olmaktan heyecan duyan genç profesyonellerin bir arada ürettiği bir araştırma geliştirme merkezidir. Güçlü teknik alt yapısı ve ekipmanları ile birlikte iş birliği geliştirdiği kurumların ihtiyaç duyduğu analizleri gerçekleştirebilecek, analiz sonuçlarını AR-GE faaliyetleri ile geliştirip bilgi transferini yasal süreçlerle sağlayacak, arzu edilen destek ve hibelerden faydalanabilmek adına ihtiyaç duyulan proje hazırlıklarını tamamlayacak ve kurum personelinin gelişimini için gerekli teknik eğitim süreçlerini sunacak donanıma da sahiptir.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Tekdemir’den, Kimya, Vadisi, teşekkürü,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı